fbpx

Spøkelsesbyen Pentedattilo

Pentedattilo er en imponerende gammel landsby i det sørlige Calabria. Landsbyen ligger 45 minutters kjøretur fra Reggio. Den nærmeste destinasjonen som kan nås med offentlig transport er Melito Porto Salvo eller Saline Joniche.

Byen er omgitt av fem klipper, som minner om fem fingrer. Den har fått sitt navn fra det bysantinske ordet Pentedáktilos, som betyr nettopp fem fingrer.

Stedet ble trolig først bebodd i «Magna Graecia»-perioden. Landsbyen var også aktiv under romersk herredømme, kanskje som en militær garnison plassert mot de indre områdene av Calabria.

Spøkelsesbyen Pentedattilo, Reggio Calabria, Calabria, ItaliaPentedattilo ble sterkt skadet av et jordskjelv i 1783, noe som førte til at store deler av befolkningen migrerte til Melito Porto Salvo. I dag kalles Pentedattilo «Spøkelsesbyen». Den ble forlatt for mer enn 40 år siden.
Byen forble helt ubebodd frem til 1980-tallet da den delvis ble restaurert.
Området består av et karakteristisk månelandskap, som trolig har bidratt til dets berømmelse. Det gjør stedet til et populært landskap for malere, fotografer og andre kunstnere.

I de siste årene har disse forsøkt å gjenopplive landsbyen, med mange kulturelle og kunstneriske innslag. Pentedattilo har blitt en attraksjon man må få med seg dersom man besøker regionen.

Ved å vandre gjennom forlatte gater og hus, som ser ut til å ha blitt bygget på toppen av hverandre, får du følelsen av å bli kastet tilbake i tid. Man bør også besøke Candelora-kirken og restene av den nærliggende Domenican Convent.

Hver sommer arrangeres det en festival, som feirer den hellenske kulturen.
Mellom august og september avholdes det og en kortfilm-festival.

Pentedattilo

Få Oppdateringer på E-post!

Meld deg på nyhetsbrevet nå, og bli oppdatert straks det kommer nye innlegg.

Solo Italia vil aldri gi bort, bytte eller selge din e-postadresse til andre.
Du kan melde deg av listen når som helst.

Abboner på RSS-strøm

Du burde også lese om:
hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no