fbpx

Reise til Venezia – Severdigheter og romantikk

Uansett om du drar på tur med familien, som et par, eller ønsker å reise til Venezia alene, kommer du til å oppdage at denne byen ved Adriaterhavet nord i Italia har mye å by på. Venezia byr på unike opplevelser for alle besøkende, og byens severdigheter og omgivelser er preget av tidligere storhetstid og rikdom.

Unik og romantisk by

Venezia er en usedvanlig unik og romantisk by, som ble bygget på over 100 øyer – koblet til hverandre med flere hundre vakre broer. Byen ble grunnlagt i det femte århundret, og fem hundre år senere hadde byen blitt en av de viktigste handelspartnere og maritime makter i verden. I dag finnes det knapt noen steder i verden, som er så fortryllende og spennende, og lokker besøkende til en tilsvarende hypnotiserende opplevelse.

St. Markus-plassen

St. Markus-plassen og -katedralen, Venezia, Veneto, ItaliaVenezias mest populære attraksjon er kanskje St. Markusplassen, den åpne plassen ved siden det høytreisende klokketårnet som stammer fra 1912. I samme klasse stiller den utsmykkede St. Markus-katedralen, som ble bygget ferdig i det 12. århundret, etter at St. Markus sin døde kropp ble brakt tilbake fra Egypt. På «Piazza San Marco» ligger også museet Palazzo Ducale, som tidligere var sete for regjeringen i nesten syv hundre år. Den nærliggende Rialto-broen ble bygget i 1591, og er trolig Venezias mest berømte bro. Rialto-markedet som og finnes i dette området, har butikker, restauranter og et stort «bondens marked».

Severdigheter i Venezia

Severdigheter i Venezia - Gate i Venezia, Veneto, ItaliaEn reise til Venezia ville ikke ha vært komplett uten at man hadde utforsket byens mange museer, gallerier og sjarmerende butikker. Naboøya Murano er spesielt godt kjent for sin glasskunst. Peggy Guggenheim-samlingen er en av regionens mest populære museer, og huser en stor moderne kunstsamling. Palazzo Grassi var tidligere en tollbod, men nå finnes det et museum der, som og rommer en stor moderne samling. Et annet alternativ, selvfølgelig, er å bare rusle langs Venezias vakre kanaler, mens man nyter arkitekturen og de rolige omgivelsene. Dette er en virkelig en spesiell måte å tilbringe kvelden på.

Reise til Venezia

Reise til Venezia - Gondoltur, Venezia, Veneto, ItaliaDet å komme seg rundt i byen, er og i seg selv en av turens mange høydepunkter ved en reise til Venezia. En romantisk gondoltur er en fin måte å slappe av på sammen med din følgesvenn. Men for å komme seg rundt i byen effektivt, er en tur i vannbussen «vaporetti» det beste alternativet. Du kan og hoppe på en båttaxi, men det blir en vesentlig dyrere fornøyelse. Venice Marco Polo Airport ligger på fastlandet i nærheten, og der er det og en stor jernbanestasjon med mange ruter til Europa og resten av verden. Flere av Italias fineste hoteller ligger i Venezia, men du har og mange andre alternativer, slik som pensjonater, herberger, og ferieboliger.

Hvis du noen gang har lurt på hvordan det ville være å oppleve en by helt uten biler, så kan en reise til Venezia sette deg på sporet. Er man så heldig at man får besøkt denne byen en gang – ja, da vil man aldri glemme det!

Få Oppdateringer på E-post!

Meld deg på nyhetsbrevet nå, og bli oppdatert straks det kommer nye innlegg.

Solo Italia vil aldri gi bort, bytte eller selge din e-postadresse til andre.
Du kan melde deg av listen når som helst.

Abboner på RSS-strøm

Du burde også lese om:
hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no