fbpx

Reise til Firenze – Renessansens vugge

Dersom du planlegger en reise til Firenze i Italia, ønsker du garantert å få med deg en eller flere av de historiske severdighetene denne berømte byen kan tilby. Firenze er mest kjent som fødestedet til renessansen, noe som ga byen kallenavnet «Middelalderens Athen».

Byen ble grunnlagt i år 80 f.Kr, og er den største byen i regionen Toscana. Firenze inneholder et av de vakreste og best bevarte historiske bysentra i Europa, og er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Kulturelt, politisk og økonomisk var Firenze den viktigste byen i hele Europa fra det 14. til det 16. århundre.

Når skal du reise til Firenze?

Reise til Firenze - Piazza Beccaria i Firenze, Toscana, ItaliaTidlig høst og vår pleier å være de beste årstidene for en reise til Firenze i Italia. Dette er innenfor turistperioden, og det er ikke altfor mange andre besøkende på jakt etter severdigheter. Sommersesongen er imidlertid den mest populære tiden, og du bør absolutt regne med at byen er tettpakket av folk hvis du velger å reise til Firenze i høysesongen. Den siste delen av høsten kan være kald og fuktig, men det er allikevel varmt nok for et besøk, og menneskemassene har forsvunnet på denne tiden av året.

Overnatting

Reisende har et bredt utvalg av overnattingstilbud i Firenze. Både sentralt og i utkanten av byen. Dersom du skal tilbringe lang tid i Firenze, ønsker du sannsynligvis lete etter et utleieobjekt. Vanligvis er dette villaer og gamle slott eller herregårder som er blitt gjort om til boliger. Mange av disse kan være ganske fantastiske. Du bør også ta en tur til omkringliggende vingårder og smake på klassiske toskanske viner som som Montepulciano og Chianti i løpet av din reise til Firenze og Toscana.

Firenze severdigheter

Firenze er full av nydelige severdigheter og minner fra Renessansen, og kunsten er like flott som den du finner i Venezia og Roma. Byen er fortryllende, og mange reisende kommer tilbake gang etter gang i spesielle anledninger. Selve sentrum i Firenze er ganske liten, så den mest effektive måten å utforske dette på er til fots. Som en start på din reise til Firenze, anbefales det at du skaffer deg et kart eller en guidebok som viser deg byens severdigheter. Fra det største torget, vil du raskt oppdage den velkjente domkirken med sin spektakulære kuppel. Det er et flott utgangspunkt for nye oppdagelser.

Domkirken

Firenze severdigheter - Santa Maria del Fiore i Firenze, Toscana, ItaliaDomkirken er byens mest ikoniske landemerke og en av de største severdighetene i Firenze og Italia. Byggingen av kirken startet i 1296, men den ble ikke ferdig før 150 år senere. Den røde taksteinen og grønne og hvite marmoren gjør domkirken til en av de mest særpregede bygningene i hele Europa. Kuppelen ble designet av Filippo Brunelleschi, og hans design og innovative konstruksjonsteknikk tillot at den ble bygget uten støttestrukturer. Du kan klatre opp de hundretalls steintrappene gjennom kuppelens indre, og når du når toppen blir du belønnet med en feiende 360-graders utsikt over Firenze og byens severdigheter. Du kan også klatre til toppen av klokketårnet, designet av Giotto, og utsikten herfra er like imponerende.

Renessansekunst

Firenze i renessansen - Piazza della Signoria i Firenze, Toscana, ItaliaEtter et besøk i kirken, kan det passe med en tur til nabotorget, Piazza della Signoria. Her vil du legge merke til en spesiell utendørs samling av skulpturer, som inkluderer Neptuns fontene og en kopi av den kjente statuen av David. I nærheten ligger også Palazzo Vecchio (Gamle Palass). Det ble bygget i begynnelsen av det 14. århundre og brukes i dag til sitt opprinnelige formål – som rådhus. Like ved palasset ligger det kjente Uffizi-museet, med sin enestående samling av renessansekunst. Dersom du er en tilhenger av stor kunst, vil du ikke gå glipp av dette verdenskjente museet i løpet av din reise til Firenze!

Firenze i renessansen

Uffizi-galleriet er en av Firenzes fremste severdigheter. Palasset ble bygget i midten av det 16. århundret som byens regjeringsbygg og administrative kompleks, og bygningen ble frekventert av byens øvrighetspersoner, rettsvesen, og klaner. I dag er Uffizi en av de flotteste museene i verden, og det huser en utrolig samling av renessansemalerier og skulpturer. Husk å bestille billetter på forhånd, for her er det mye folk og lange køer. Størsteparten av Uffizi-samlingen ble testamentert til byen Firenze av Medici-familien, en av Europas rikeste og mest innflytelsesrike dynastier. Medici-familien bidro til å introdusere renessansen til Frankrike, og de brukte en stor del av sin formue til å fremme kultur, kunst og veldedige formål i Firenze i løpet av senmiddelalderen.

Ponte Vecchio

Reise til Firenze - Ponte Vecchio i Firenze, Toscana, ItaliaGjennom Firenze renner elven Arno, og den kan krysses over mange forskjellige broer. Ponte Vecchio er den mest gjenkjennelige broen i Firenze, og den sto ferdig i 1345. Broen koblet Firenzes viktigste palasser sammen, og den består av en to-etasjers konstruksjon som fortsatt inneholder levende butikker og utsalgssteder, akkurat som broen har gjort i hundrevis av år. Et bilde av denne broen hører absolutt med på listen over ting du må huske å på i løpet av din reise til Firenze.

Palazzo Pitti

reise til Firenze - Palazzo Pitti i Firenze, Toscana, ItaliaRett etter at du har krysset elven, ankommer du stedet som kalles Oltrano, som betyr «Over Arno». Der ligger Palazzo Pitti. Dette palasset stammer fra midten av det 15. århundret, og det ble kjøpt av Medici-familien kort tid senere. Palasset er nå det største museumskomplekset i byen, og det huser en fantastisk samling fra renessansen, samt andre gjenstander av porselen og sølv fra familiens storhetstid.

Boboli

Etter å ha gått langt, studert den verdenskjente kunsten og beskuet Firenzes severdigheter, kan det avslutningsvis passe med en spasertur i Boboli-hagene, som kan nås fra Palazzo Pitti. Disse hagene ble etablert i 1550 for Medici-familien etter at de kjøpte Palazzo Pitti, og hagene ble gjort offentlig tigjengelige i 1766. Denne omhyggelig anlagte skulpturhagen byr på en storslått utsikt over byen.

Som et av de mest populære reisemålene i Europa, vil en reise til Firenze gi deg et dypdykk i historie og mange minneverdige inntrykk fra renessansetiden.

Få Oppdateringer på E-post!

Meld deg på nyhetsbrevet nå, og bli oppdatert straks det kommer nye innlegg.

Solo Italia vil aldri gi bort, bytte eller selge din e-postadresse til andre.
Du kan melde deg av listen når som helst.

Abboner på RSS-strøm

Du burde også lese om:
hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no