fbpx

Ostuni – Den hvite byen i Brindisi

Ved kysten sør i Italia finnes en juvel av en by som heter Ostuni. Den lille sjarmerende byen Ostuni ligger i provinsen Brindisi, mindre enn en mil fra havet utenfor regionen Puglia. Ostuni har bare omtrent tredve tusen fastboende innbyggere, men den tiltrekker seg folk fra hele verden, med sine vakre strender og historiske arkitektur.

Ostuni er en gammel by

Ostuni ligger i regionen Puglia, som har vært bebodd siden steinalderen. Byen antas å ha blitt grunnlagt av Messapiere som var et oldtidsfolk, deretter ødelagt av hærstyrker ledet av generalen Hannibal under de puniske krigene, for så å bli bygget opp igjen av grekerne. Derav navnet som betyr «ny by».

Ostuni, Brindisi, Puglia, ItaliaOstuni sin historie gjenspeiles hovedsakelig i byens arkitektur. Noen av dagens eksisterende bygninger kan dateres tilbake til så langt som år 990 e.Kr. da byen ble plyndret av normannerne. De fleste av bygningene stammer tilsynelatende imidlertid fra år 1300 til 1500. Den italienske renessansen påvirket arkitekturen også her sør i landet rundt år 1500, og de mest bemerkelsesverdige byggverkene og referansene står fremdeles. Dette inkluderer Pozzella-tårnet, Pylon og Villanova.

Ostuni severdigheter

To av de viktigste grunnene til å besøke Ostuni er «gamlebyen» og Ostuni-citadellet på toppen av en ås, som fortsatt er befestet den dag i dag. Ostuni er kjent som «den hvite byen», med bakgrunn i de hvitmalte bymurene og bygningene.

Katedralen og bispepalasset er blant de største bygningene i byen. Området rundt Ostuni består for det meste av store gårder, som er typiske for regionen Puglia. Gårdsdriften i området baserer seg på oliven, druer og vin. Selve byen er i seg selv en av de mest berømte i Brindisi og Puglia, med kirker i barokkstil og en fantastisk utsikt.

Om sommeren øker befolkningen i den lille byen Ostuni dramatisk til det tredoble. Turiststrømmen kommer hovedsakelig fra Storbritannia, Irland, Tyskland og Skandinavia. Alle strømmer de til Ostuni i jakten på det varme og solfylte været, den deilige maten og de gode vinene.

Få Oppdateringer på E-post!

Meld deg på nyhetsbrevet nå, og bli oppdatert straks det kommer nye innlegg.

Solo Italia vil aldri gi bort, bytte eller selge din e-postadresse til andre.
Du kan melde deg av listen når som helst.

Abboner på RSS-strøm

Du burde også lese om:
hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no