fbpx

Alassio – Deilig strand ved Baia del Sole

André Strand har skrevet et blogginnlegg for Solo Italia. I sommer besøkte han og familen den lille badebyen Alassio på Rivieraen. I tillegg til å skrive om reiseopplevelsene sine, driver han nettsiden Bestehotell.no. Der kan du søke etter de billigste og beste hotellene for ferieturen din.

Alassio – Den fantastiske badebyen ved Solbukten

Midt mellom Genova i den italienske regionen Liguria og Nice i Frankrike finner du den fantastiske byen Alassio, en badeby som tidligere var kjent for jetset og glamour. I dag er badebyen en destinasjon fullspekket av historie og sjarm. Vi tilbrakte en uke i Alassio i juni og lengter allerede tilbake.

Alassio i provinsen Savona, Liguria, ItaliaFørst av alt er dette en koselig småby, som egner seg svært godt for en avslappende ferie. Enten det er en familietur eller romantisk kjærestetur, er dette et sted der du fort vil finne roen. Vår anbefaling er å prioritere tid på stranden, gjerne også utover kvelden. Stranden ligger ved solbukten Baia del Sole, og her kan du rusle langs en fire kilometer lang promenade. Det er her du virkelig kan føle på atmosfæren. Utforsk også gjerne resten av byen til fots. Både sentrum og områdene rundt er lett tilgjengelige.

Ting å gjøre i Alassio

Du vil finne en rekke ulike ting å gjøre i Alassio. Vi hadde på forhånd satt oss ned med ulike reiseguider for å finne de beste attraksjonene og severdighetene, og vi anbefaler følgende:

Parco Avventura Solleone er en fantastisk spenningspark med beliggenhet i fjellene over Alassio. Vi satte av fire timer og hadde en utrolig opplevelse. Her går klatring i trær, rappellering og vindrikking hånd i hånd. Med en fantastisk utsikt over både havet og Alassio er dette en aktivitet vi anbefaler for alle besøkende. Dette passer også godt for barnefamilier.
Besøk olivenolje-fabrikken Al Frantoio di Aldo Armato. Her er det både mulig å kjøpe olivenolje og å lære mer om produksjonen.

Muretto i Alassio, Savona, Liguria, ItaliaMuretto di Alassio er en lang vegg fylt med navn. Anbefaler å bruke tid på denne uforglemmelige murveggen. Fascinasjonen ligger i detaljene. Hotellet vårt lå rett i nærheten, og vi spaserte forbi veggen hver dag. Dette resulterte i nye oppdagelser hver gang.
Stranden. Den fantastiske naturen og atmosfæren gjør dette til det beste med Alassio.

Restauranter som anbefales i Alassio

Det finnes en rekke ulike spisesteder i Alassio, og våre favoritter er:

La Prua, som vi besøkte to ganger da vi syntes både mat og service var helt fantastisk. I tillegg er beliggenheten helt perfekt – med utsikt ut mot havet.
Panama ligger også helt nede ved vannet. I motsetning til La Prua var kanskje ikke servicen den beste, men maten veide opp for dette. Anbefaler å ta turen dit for den beste atmosfæren.
Ferro e Fuoco fikk vi servert fantastisk pizza, kanskje den aller beste. Restauranten ligger litt mer tilbaketrukket men både service og mat er i toppklasse.

Alt i alt er Alassio en fantastisk destinasjon vi anbefaler deg å besøke. Byen oppleves best når du girer ned og tar deg tid til å slappe av. Som tidligere anbefalt er det stranden som er det store trekkplasteret, men pass også på å se deg litt rundt. Attraksjoner som Parco Avventura, Al Frantoio og Muretto di Alessio er med på gjøre byen til en italiensk perle.

De beste hotellene finner du i nærheten av stranden. Vi anbefaler Grand Hotel Spiaggia eller Hotel Lido, fordi det er nettopp der du får mest mulig ut av besøket. Bruk gjerne søkemotoren min Bestehotell.no, for å finne de beste og rimeligste hotellene i Alassio eller Italia forøvrig.

Nærmeste flyplass er GOA, som ligger en drøy time unna sentrum. Billige flyreiser hit koster rundt 1500 kroner tur/retur. Vi fløy med Air France fra Gardermoen til Paris, og deretter videre med Air Italia fra Paris til Genova. Dette er en tur som tar omtrent 5 timer uten forsinkelser.

God reise!

Med hilsen fra André Strand

Har du lyst til å reise til Liguria?

Få Oppdateringer på E-post!

Meld deg på nyhetsbrevet nå, og bli oppdatert straks det kommer nye innlegg.

Solo Italia vil aldri gi bort, bytte eller selge din e-postadresse til andre.
Du kan melde deg av listen når som helst.

Abboner på RSS-strøm

Du burde også lese om:
hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no