fbpx

Ponza og De pontinske øyer – Utenfor Italias vestkyst

Ponza og De pontinske øyer har helt siden Romerrikets tid vært kjent som et herlig avbrekk fra bylivets kjas og mas. Romerne satte politiske motstandere i eksil på øya Ponza, en tradisjon som ble gjenopptatt av Mussolinis fascistregime under 2. Verdenskrig. I dag er imidlertid denne største øya i gruppen full av små sjarmerende boliger, vakre strender og særegne turistattraksjoner.

Ponza

Ponza og De pontinske øyer - Ponza havn, Latina, Lazio, ItaliaPonza er den største øya i den pontiske øygruppen, og den øya som har mest turistbesøk. Innbyggerne på den italienske øya Ponza livnærer seg av turisme og kommersielt fiske. EU har nedsatt restriksjoner innenfor det kommersielle fisket, og det har fremtvunget en opptur i reiselivsnæringen, for å veie opp for det økonomiske tapet. Dette betyr flere fasiliteter til bedre priser. Ponza er rik på historie, og de historieinteresserte vil kunne glede seg over muligheten til å ta et skritt tilbake i fortiden uten å måtte trenge seg frem i Romas gater.

De pontinske øyer – Økoturisme

Ponza og De pontinske øyer - Øya Zannone, Latina, Lazio, ItaliaStore deler av disse øyene utenfor Italias kyst er uegnet for permanent bosetting, og derfor har det i enkelte områder blitt etablert reservater. Dette gir en flott mulighet til å se et naturlig økosystem utfolde seg fullstendig uberørt av menneskehånd. På øya Zannone finner du en av de mest kjente og besøkte naturparkene i regionen. For de som ønsker å oppleve minner fra fortiden, finnes det et kloster på denne italienske øya, som kan dateres tilbake til det 13. århundret.

Ponza og De pontinske øyer - Palmarola solnedgang, Pontine Islands, Latina, Lazio, ItaliaGrottene på øya Ponza er verdenskjente, takket være det vakre håndverket og den høye alderen. Flere av grottene daterer seg tilbake til Romerriket, og de gir deg tilgang til en rekke andre områder på øya. En spasertur langs en av de mange svingete veiene på øya, vil også føre deg til mange herlige steder. Her kan du nå alt fra moderne restauranter til havner opprettet i Cæsars tid. Den nest største og vestligste øya, Palmarola, er først og fremst et naturreservat med naturlige grotter og bukter. I tillegg til Ponza, Zannone og Palmarola, består øygruppen av Gavi, Ventotene og Santo Stefano.

Båtliv

Det er ingen broer eller tunneller som forbinder de pontinske øyene til fastlandet, og hovedtransporten skjer med båter. Innbyggerne på disse italienske øyene lever for vannet, noe som kan dokumenteres med det store antallet marinaer, båter og skip som er spredt langs kystlinjen. Du kan også selv leie en båt fra en av de mange kommersielle marinaene, og deretter nyte utallige timer i det herlige Tyrrenhavet utenfor vestkysten av Italia. Noen av disse marinaene ble hugget ut i romertiden, og det gir de besøkende et lite innblikk i hvordan det må ha vært å være en sjøreisende i den historiske tiden. Fra den italienske øya Ponza, kan du med båt nå frem til nesten alle steder du måtte ønske deg på den vestlige kysten av Italia. Med dette i tankene, kan du planlegge en båtreise som varer i flere dager, og som du vil huske i mange år fremover!

Svømming

Et av høydepunktene på disse rolige øyene er en tur ned til stranden for en svømmetur. Det finnes mange offentlige strender, et varmt hav fritt tilgjengelig, og derfor ingen unnskyldning for å ikke å nyte en dag i vannet. Ta med deg en snorkel og nyt verden også under bølgene! Havet rundt øya Ponza huser en rekke gjenstander og rariteter, som garantert vil ta pusten fra deg, mens du lærer deg å kjenne regionens historie og menneskene som holder til her. Sørg for å ta med deg nok solkrem til en lang ekskursjon!

Få Oppdateringer på E-post!

Meld deg på nyhetsbrevet nå, og bli oppdatert straks det kommer nye innlegg.

Solo Italia vil aldri gi bort, bytte eller selge din e-postadresse til andre.
Du kan melde deg av listen når som helst.

Abboner på RSS-strøm

Du burde også lese om:
hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no