fbpx

Reise til Roma – Den evige stad

Roma er hovedstad og den største byen i Italia, og en reise til Roma gir de besøkende et fryktinngytende innblikk i gammel historie. Roma ble hovedstad i Romerriket i år 27 f.Kr., og i århundrene siden den gang, har Roma blitt formet til en en av de viktigste kulturelle, politiske og religiøse byer i hele verden. Roma ligger i regionen Lazio, og hovedstaden er i dag bosted for nesten tre millioner innbyggere.

Reise til Roma – Den evige stad

Roma ble kjent som den evige stad allerede så tidlig som blant de gamle romerne. Det var den romerske poeten Albius Tibullus (55 f.Kr – 19 f.Kr) som innførte uttrykket «evige stad». Det romerske folk tenkte at uansett hva som skjedde med verden, uansett hvor mange andre imperier som oppsto og forsvant, så ville Roma og Romerriket alltid bestå.

Colosseum

Reise til Roma - Colosseum, Roma, Lazio, ItaliaRomas berømte Colosseum er byens mest imponerende og gjenkjennelige landemerke. Colosseum ble bygget i det første århundret e.Kr., og det tidligere amfiteateret huset i mange århundrer en rekke brutale gladiatorkamper og andre arrangementer. Mange av disse kampene ble arrangert for å blidgjøre folkemassene og øke keiserens popularitet. Denne massive arenaen ble bygget for å romme 50.000 tilskuere, og det laveste tribunenivået var reservert for byens elite.

Reise til Roma – Pantheon

Pantheon ligger i byens mest historiske område, og er en av de best bevarte bygningene i Roma. Pantheon åpnet i år 126 e.Kr., og det ble bygget som et tempel til gudene i Roma. Det er den største uarmerte betongkuppelen i verden, og sentrum av kuppelen inneholder en oculus, en stor rund åpning som gir lys til å fylle det svevende, ekspansive interiøret.

Reise til Roma – Forum Romanum

Reise til Roma - Forum Romanum, Roma, Lazio, ItaliaForum Romanum er en by i byen, en samling av templer, monumenter og basilikaer som gir besøkende en følelse av Romas omfang. Byggingen begynte i det 7. århundret f.Kr., og det fungerte i utgangspunktet som en markedsplass og en arena for offentlige fora og rettsaker mot kriminelle. I de følgende århundrene utvidet det seg raskt, og til slutt ble Forum Romanum overfylt av offentlige bygninger og senatkontorer. En gammel stadion for kappløp med hest og vogn, kalt Circus Maximus ble bygget i nærheten, og den var i stand til å romme en kvart million tilskuere.

Reise til Roma – Museer

Ingen tur til Roma ville være komplett uten å besøke noen av byens flotte museer, slik som Kapitolmuseene. Disse inneholder en omfattende samling av gammel romersk og gresk kunst. Galleria Nazionale d’Arte Moderna viser en samling av moderne og samtidskunst, og Museo Nazionale di Villa Giulia inneholder en utrolig samling av etruskisk kunst.

Reise til Roma – Vatikanet

Vatikanet er det offisielle hovedsetet for den katolske kirken, og denne unike nasjonen ligger fullstendig innenfor byen Roma. Turer til Vatikanet er tilgjengelige for allmennheten, og det berømte sixtinske kapellet inneholder noen av de mest omfattende og kjente fresker i verden, for eksempel Michelangelos Dommedag.

Reise til Roma – Spansketrappen og Trevi-fontenen

Reise til Roma - Trevi-fontenen i Roma, Lazio, ItaliaI likhet med mange andre byer i Italia, har Roma en rekke sjarmerende og romantiske samlingssteder, eksempelvis den fantastiske Spansketrappen, en bred trapp som forbinder to torg omgitt av vakre bygninger. Romas utsmykkede Trevi-fontene er en annen populær attraksjon; bygget i midten av det 18. århundre, er den utsmykket med statuer innrammet av det tilstøtende Palazzo Poli. Legenden sier at hvis du kaster en mynt i fontenen, vil du en dag vende tilbake til Roma, og med så mange fantastiske ting å se og gjøre i denne byen, vil alle besøkende helt sikkert ønske seg tilbake dit.


Bilder fra Roma

Please upgrade your Nextgen Gallery plugin and activate it before Cooliris can display.

Få Oppdateringer på E-post!

Meld deg på nyhetsbrevet nå, og bli oppdatert straks det kommer nye innlegg.

Solo Italia vil aldri gi bort, bytte eller selge din e-postadresse til andre.
Du kan melde deg av listen når som helst.

Abboner på RSS-strøm

Du burde også lese om:
hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no