fbpx

Reise til Sorrento – Ferie og attraksjoner

Sorrento er et av Italias mest berømte og populære feriesteder, og en reise til Sorrento i Italia byr på mange attraksjoner og ferietilbud. Byen er kjent som et glimrende reisemål for den perfekte strandferien, men er også et sted som er rik på historie. Sorrento ligger på Italias sørvestkyst rett ved fjellsiden ut mot Middelhavet, noe som gir en fantastisk utsikt. Navnet stammer sannsynligvis fra ordet «sirene» eller «havfrue», som er mytiske, feminine skapninger med vakre stemmer og onde hensikter. Deres hender og sanger lokket intetanende sjømenn inn mot land til klippesteiner og skipsforlis.

Reise til Sorrento – Ferie

Sorrento ligger i regionen Campania, og er et perfekt utgangspunkt dersom du ønsker å utforske de verdenskjente reisemålene Amalfikysten, Capri og Pompeii. Byen er lett tilgjengelig med tog fra Napoli. Sorrento er et feriested i verdensklasse, og kan tilby luksuriøse fem-stjerners hoteller og fantastiske restauranter, som serverer deilig lokal napolitansk mat. To spisesteder som bør prøves i løpet av din reise til Sorrento i Italia er «Inn Bufalito» og «Ristorante il Buco». Her kan du spise en romantisk middag sammen med din kjære, eller ta med deg hele familien, både tidlig og sent.

Reise til Sorrento – Attraksjoner og severdigheter

Reise til Sorrento - Marina Grande, Sorrento, Napoli, Campania, ItaliaTil tross for sitt småby-preg, kan Sorrento vise til overraskende mange attraksjoner og severdigheter. Et flott sted å starte er i katedralen Sorrento Duomo, som stammer fra det 15. århundre. Benytt anledningen til å gå inn i bygningen, slik at du får med deg de fantastiske freskene laget av lokale napolitanske kunstnere. Det tradisjonsrike kirkebygget har en og fantastisk marmortrone. Fra Sorrento Duomo kan du spasere videre nedover Via Pieta mot Piazza Tasso. Her arrangeres det parader og festligheter – spesielt under påskefeiringen, og noen av serveringsstedene og butikkene holder åpent lenge. Det finnes også flere kirker i Sorrento. Chiesa di San Francesco arrangerer kunstutstillinger og konserter om sommeren. Fra Piazza della Vittoria kan du krone din reise til Sorrento med en nydelig utsikt ut over Sorrento-bukten.

Møbler med intarsia

Museo Bottega della Tarsia Lignea ligger i et palass fra det 18. århundre, og museet har en imponerende samling av trykk og malerier, samt en populær utstilling av møbler med intarsia, som Sorrento er svært godt kjent for. De som ønsker å kjøpe slike møbler kan besøke Gargiulo & Jannuzzi, som er en av mange sjarmerende butikker i Sorrento.

Museo Correale

Museo Correale er en annen utmerket attraksjon i Sorrento. Det huser en utrolig samling av kunst, håndverk og andre skatter fra Italia og andre deler av verden. Enten du er på utkikk etter kultur og historie, mat og vin, eller kunst og musikk, har Sorrento noe for alle, og utsikten alene er som sagt uforglemmelig. Den verdenskjente norske forfatteren Henrik Ibsen skrev på skuespillene «Et dukkehjem» og «Peer Gynt», mens han bodde i Sorrento. Med himmel og hav som eneste selskap.

Få Oppdateringer på E-post!

Meld deg på nyhetsbrevet nå, og bli oppdatert straks det kommer nye innlegg.

Solo Italia vil aldri gi bort, bytte eller selge din e-postadresse til andre.
Du kan melde deg av listen når som helst.

Abboner på RSS-strøm

Du burde også lese om:
hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no