fbpx

Reise til Napoli – Pizza og kunst

Mange som elsker italiensk kunst og kultur har ennå ikke besøkt storbyen Napoli i Italia. Napoli er hovedstad i regionen Campania, og et av de mest verdsatte italienske reisemålene. Det er nettopp derfor du bør reise til Napoli, denne fantastiske og kulturelt unike byen sør i Italia.

I Napoli har pizza blitt til kunst

Reise til Napoli - Pizza Margherita, ItaliaLandet Italia er for de fleste kjent for sin mat, kanskje spesielt pizza og pasta. Allikevel må selv innfødte italienerne innrømme at den aller beste pizzaen i Italia bare finnes et sted – i Napoli. Napoli er fødestedet til den moderne pizzaen, og det som en gang var en fast og regelmessig matbit, er nå blitt til en sann kunstform. Hvis du vil ha en pizza som du virkelig kan skryte av når du kommer hjem fra din reise til Napoli og Italia, må du prøve den napolitanske utgaven. De beste restaurantene finner du i gaten «Via dei Tribunal», selv om den lange ventetiden og køen kanskje bør tilsi at det kan være lurt å droppe de aller mest populære turistpizzeriaene.

Reise til Napoli – En drøm for arkeologer

Mange mennesker besøker og den nærliggende ruinbyen Pompeii når de reiser til Napoli i Italia. Visste du imidlertid at de fleste gjenstandene fra de berømte utgravingene faktisk befinner seg i Napoli? Napoli huser flere fantastiske museer, blant annet et enestående arkeologisk museum med skulpturer, keramikk og andre funn fra det gamle Pompeii, som ble ødelagt i kjølvannet av vulkanen Vesuv sitt utbrudd. Dette er «Statens museum for arkeologi». Hvis du ønsker mer kunnskap om Italia sin arkeologiske fortid, må du altså heller ikke gå glipp av Napoli.

Reise til Napoli – En drøm for kunstelskere

Reise til Napoli - Palasset Capodimonte som rommer nasjonalmuseet, Napoli, Campania, ItaliaItalias turister reiser i hopetall til de velkjente italienske museene for å se noen av de største kunstverkene i historien, og Napoli har en av diamantene i denne sammenhengen, nasjonalmuseet Capodimonte. Capodimonte huser kunstverk av noen av de fremste kunstmalerne gjennom tidene, som Michelangelo, Caravaggio og Titian. I museet finnes og moderne kunst av malere som Andy Warhol. En stor fordel ved en reise til Napoli og et besøk til Capodimonte, er at det vanligvis ikke er pakket til randen av turister, og du kan dermed nyte maleriene i tilnærmet fred og ro.

En reise til Napoli i Italia passer for alle

Hva er din favoritt? Vil du besøke en by som er rolig, avslappet og fredelig? Eller foretrekker du en by som er full av liv, lyder og lys? En reise til Napoli i Italia byr på begge deler! På dagtid er Napoli en relativt rolig by med en avslappet holdning. Butikkene holder stengt i lang tid rundt lunsj, og ingen har det det travelt. Alt har nesten et idyllisk småbypreg. På kvelden derimot, våkner Napoli til liv! Gatene fylles med butikkhandlende shoppere, turister på sightseeing og folk som er på vei til et av av byens mange utesteder. Napoli har flotte steder å velge mellom, som restauranter, barer og danseklubber. Som du skjønner, så får du det som du vil i løpet av din reise til Napoli.


Bilder fra Napoli

Please upgrade your Nextgen Gallery plugin and activate it before Cooliris can display.

Få Oppdateringer på E-post!

Meld deg på nyhetsbrevet nå, og bli oppdatert straks det kommer nye innlegg.

Solo Italia vil aldri gi bort, bytte eller selge din e-postadresse til andre.
Du kan melde deg av listen når som helst.

Abboner på RSS-strøm

Du burde også lese om:
hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no