fbpx

Reise til Amalfikysten i Italia – Reisetips

En reise til Amalfikysten i Italia har svært mye å by på, og før du drar på ferie kan det være greit med noen reisetips. Amalfikysten har blitt et av de mest omtalte reisemålene i verden – og med god grunn! Denne kysten er fylt med alt du kan ønske deg i din ferie: Ikke bare har den en fantastisk utsikt og uforglemmelige severdigheter, men den kan imøtekomme nesten alle typer reisende. Fra de som ønsker å slappe av og ta del i naturens skjønnhet, og de som ønsker å nyte den fine italienske kunsten, helt til besøkende på utkikk etter et aktivt natteliv. Med andre ord: Her er det virkelig ferie for enhver smak!

Amalfikysten ligger på sørsiden av Sorrentinahalvøya i regionen Campania. Den beste måten å utforske kysten på er å fly til Napoli, leie en bil og kjøre ned til Sorrento. Hvis du har Sorrento som utgangspunkt for ferien, kan du nyte flere dager langs Amalfikysten i ro og mak.

Reise til Amalfikysten i Italia – Positano

Reise til Amalfikysten i Italia - Byen Positano i provinsen Salerno, Campania, ItaliaPositano et godt sted å starte når man skal reise til Amalfikysten. Før var dette en liten fiskerlandsby, men i dag er det et populært sted som besøkes både av turister og kjendiser som er på ferie. Det finnes flere utmerkede hoteller å velge blant, enten du vil bo rett ved stranden eller litt oppe i høyden. Utsikten herfra over byen og det blå Middelhavet er fabelaktig. Positano er Amalfikystens mest pittoreske og fotogene by. De fleste husene ser ut som små hvitmalte bokser, og blomsten bougainvillea vokser oppover langs veggene. Du kommer rundt overalt til fots via mange små trapper. Kjøp et turistkart med en gang du har sjansen, så får du full oversikt. Vær imidlertid oppmerksom på at prisnivået kan være litt høyere i Positano enn langs resten av Amalfikysten.

Reise til Amalfikysten i Italia – Er du av den aktive typen?

Da er «Gudestien», eSentiero degli Dei, noe for deg. Denne unike turstien er den perfekte måten å tilbringe morgenen og ettermiddagen på, hvis du ikke har noe imot all gåingen! Og turstien ligger på vei til byen Amalfi fra Positano langs Amalfikysten. Denne velkjente løypa begynner i landsbyen Bomerano, og vil ta deg gjennom en vandring som passerer naturlige grotter, juv, flotte vingårder, og en utsikt over naturen som vil vare livet ut. Hele turen vil ta omtrent fire til fem timer, forutsatt at du går i et naturlig tempo. Stien kan være en perfekt flukt fra folkemengdene i ferien, men som enhver populær tursti, kan det fort bli overfylt i løpet av høysesongene.

Reise til Amalfikysten i Italia – Ravello

Reise til Amalfikysten i Italia - Villa Cimbrone i Ravello, Amalfikysten, Salerno, Campania, ItaliaEt besøk til den lille byen Ravello kan også anbefales i løpet av din ferie og reise til Amalfikysten. Ravello er en sjarmerende liten by med en uforglemmelig utsikt ut over Amalfikysten, årlige sommerkonserter, og den er ideell for dypdykk i den lokale kulturen, og – best av alt, de fantastiske hagene rundt villaen fra det 11. århundre, Villa Cimbrone. De duftende hagene, som er verdt en tur til Ravello og Amalfikysten i seg selv, er et ideelt valg for en vår- eller sommerettermiddag. Besøkende som ønsker å bli lenger i Ravello kan leie et rom på Villa Cimbrone, som har blitt omgjort til et lokalt hotell. I Ravello, vil du se hvitkalkede hus, som hviler på åsene dekket av hager beplantet med sitron, vinranker og oliventrær. Det er et flott reisemål, og byens skjønnhet har inspirert sine feriegjester og innbyggere i århundrer.

Arechi Slott

Arechi Slott er en festning, som er omgjort til et slott. Festningens historie går helt tilbake til det åttende århundret! Slottet ligger på en høy fjelltopp i Salerno på Amalfikysten. Arechi Slott er mer enn bare et unikt historisk sted. Med sin beliggenhet på toppen av åsen, byr den på en himmelsk utsikt og flotte severdigheter, som du vil huske for alltid. Interiøret i slottet huser også et museum med unike gjenstander, for de som er interessert i lokalhistorie. I løpet av sommeren avholdes det og unike konserter på slottets område, men dette varierer med sesongen.

Mat og vin langs Amalfikysten

Reise til Amalfikysten i Italia - Sorrento - utsikt fra over havnen, Napoli, Campania, ItaliaSorrento og Amalfikysten er steder i Campania-regionen, og typiske sør-italienske retter dukker sannsynlig opp på menyen i løpet av ferien. Blant dem er pasta, pizza, fisk og sitrusfrukter. Hvis du aldri har smakt mozzarella og tomatsalat, kommer du utvilsomt til å prøve noe nytt ved denne reisen til Amalfikysten. Det kalles «Insalata Caprese», og er oppkalt etter øya Capri. Den populære San Marzano tomatplanten som er dyrket i nærheten, sammen med silkemyk mozzarella-ost, olivenolje og basilikum, blir en herlig rett som du sikkert vil synes faller i smak.

La oss heller ikke glemme vinene fra området rundt Amalfikysten. Den rikholdige vulkanske jorden, er et ideelt sted for dyrking av vinranker, og til tross for at vinene fra denne regionen ikke er like kjente i utlandet, er de like gode som mer kjente italienske variantene. Vin til lunsj og middag blir vanligvis presentert i små karafler, men du kan også kjøpe vin i flasker. Sørg for at du får avsluttet måltidet med en kopp mørk espresso, akkurat slik lokalbefolkningen gjør.

Har du lyst til å reise til Amalfikysten?

Få Oppdateringer på E-post!

Meld deg på nyhetsbrevet nå, og bli oppdatert straks det kommer nye innlegg.

Solo Italia vil aldri gi bort, bytte eller selge din e-postadresse til andre.
Du kan melde deg av listen når som helst.

Abboner på RSS-strøm

Du burde også lese om:
hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no