fbpx

Toscana

Toscana er en region som ligger på vestkysten av det sentrale Italia. Den er kjent for å være fødestedet til renessansen, og er derfor også berømt for sine kulturelle høydepunkter. I tillegg til vakre kunstverk og historie, som regionen er rik på, er Toscana også en region med vakker natur.

Landskap

Toscanas hovedstad, Firenze, er av verdens mest besøkte byer. Andre kjente byer i Toscana inkluderer Siena, Pisa og Pienza. Villmarksområder som Val d’Orcia markerer også det varierte klimaet i Toscana, som har blitt kalt en nasjon innen nasjonen, på grunn av sin kultur og størrelse. I tillegg til grønne åser og flate områder nær kysten, huser også regionen flere fjellkjeder. Den største av disse kjedene er Apenninene.

Vin

Cafe i Pienza, Siena, Toscana, ItaliaRegionens indre områder blir populært brukt til landbruk, ettersom temperaturforskjellen mellom sommer og vinter fører til at jorda passer perfekt for dyrking av hvete. Det produseres også vin i Toscana, og den mest kjente er Chianti. Andre viner produsert i regionen er Brunello di Montalcino, Morellino di Scansano og Vino Nobile di Montepulciano. Disse vinene blir produsert hovedsakelig langs kystområdene, der druene vokser bedre i det milde været.

Renessansens vugge

Toscana regnes for å være renessansens vugge, og regionen huser mange monumenter og statuer. Rike familier som styrte området, bygget palasser og monumenter som fortsatt står den dag i dag. Dette gjelder blant annet Castello dell’Imperatore (keiserens slott) i Prato og Palazzo Vecchio (gamle palass) i Firenze. Sistnevnte ble bygget av Uberti-familien, og «palasset» brukes fortsatt som rådhus i byen. Renessansens Firenze ble styrt av den mektige Medici-familien. Denne familien får æren for regionens skulpturelle og kunstneriske arv.

Malere og skulptører

Firenze var hjembyen til Leonardo da Vinci, Michelangelo, Donatello og flere andre berømte malere og skulptører fra Renessansen. Deres kunstverk kan sees i hele Toscana, i det sixtinske kapell, katedralen i Pisa, San Gimagniano og ved flere andre kulturelle sentre i hele regionen.

Musikk

Ponte Vecchio i Firenze, Toscana, ItaliaToscana var og fødestedet til Puccini, den største italienske komponisten i den romantiske perioden, og regionen var et møtested for den florentinske Camerata.
Denne organisasjonens ideer førte til innføring av opera, symfoni og flere andre musikalske stilarter. Flere kjente forfattere og poeter stammer også fra Toscana, inkludert Dante, Petrarca, Guinizzelli og Francesco de Barberino.

Noe for enhver smak

Det finnes noe for enhver smak i Toscana. Jordbruks-turisme er økende i regionen, noe som gjør at turister reiser for å besøke de toskanske gårdene og regionens vakre natur.
I Toscana kan du i tillegg til å nyte vakker arkitektur, bade i havet langs områdets vakre kyst.
Området preges og av tradisjonelle mattradisjoner, som er en fryd for mange besøkende hele året.


Bilder fra Toscana

Please upgrade your Nextgen Gallery plugin and activate it before Cooliris can display.

Få Oppdateringer på E-post!

Meld deg på nyhetsbrevet nå, og bli oppdatert straks det kommer nye innlegg.

Solo Italia vil aldri gi bort, bytte eller selge din e-postadresse til andre.
Du kan melde deg av listen når som helst.
hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no