fbpx

Lazio

Ingen andre steder i verden finner du de samme reisemålene som i Italia. Italiensk mat, historie, romantikk og eventyr er uten sidestykke. Folk har hørt om Toscana, Roma, Firenze, Napoli, Vatikanet og Pisa. Men det er et stort land, og i området rundt Roma finner du en skjult skatt – regionen Lazio.

Roma

Roma – Den Evige Stad, Lazio, ItaliaLazio ligger sentralt i Italia, og er et ideelt mål for en reise til dette landet. Roma er hovedstad i Lazio, og hele bøker er skrevet om Roma alene. Roma rommer noen av verdens største turistskatter. Fra Vatikanets prakt og religiøse overflod, til museer med kunst og historie, og restauranter i verdensklasse. I Roma er det er noe å gjøre for alle. De fleste besøker det gamle og forunderlige Colosseum for å se historie på sitt beste. Folk sier at Roma er verdens største friluftsmuseum, og den gamle arkitekturen er grunn nok til å besøke byen. Du kan tilbringe to dager i Roma eller to uker, og aldri gå tom for ting å gjøre. Vatikanstaten, som er hovedsete for den katolske kirken er et vidunder. Vatikanet huser elleve museer i sine hellige haller og Michelangelos restaurerte sixtinske kapell.

Tiber

Elven Tiber renner gjennom en stor del av Lazio og selve Roma. Det er en vakker og historisk elv med mye historie og en fantastisk utsikt. Broen Milvian strekker seg over elven. Den var strategisk viktig for romersk handel og åsted for et berømt slag. Broen fungerer i dag som et førsteklasses turistmål.

Pons Fabricius

Enda mer kjent er Pons Fabricius, som er den eldste romerske broen i verden fortsatt i sin opprinnelige tilstand. Den ble bygget i år 62 f.Kr og er et testament til romersk håndverk. Broen strekker seg over halvparten av elven til øya «Isola Tiberina», den gamle tomten til tempelet Asklepios. Om sommeren er øya vertskap for filmfestivalen Isola del Cinema.

Viterbo

Civita di Bagnoregio i provinsen Viterbo, Lazio, ItaliaNord for Roma ligger provinsen Viterbo. Dette var det gamle sentrum for etruskerne før Romas nederlag. Området har også vært et tilfluktssted for paver og religiøse personer i tider med strid. Mange vakre etruskiske graver og områder kan fortsatt sees og besøkes. Byen Veio er et historisk sted, og en gang var den etruskernes mest velstående by. Museene Vulci, Tarquinia, og Villa Giulia huser flotte etruskiske samlinger.

Hadrians Villa

Lenger øst finner du Hadrians Villa (toppbilde) og mange italienske klostre. Dette området sies å være fødestedet til Benediktinerordenen. Under andre verdenskrig fant mange berømte slag sted i denne delen av Italia. Sør for Roma ligger fiskerlandsbyen Anzio. Både Nero og Caligula skal ha blitt født her. Noen av de beste vinåkrene finnes også her sør i Lazio.

Øygruppen Pontine

De som er mer eventyrlystne kan ta turen til øygruppen Pontine. Dykkere fra hele verden reiser dit for å se det mangfoldige livet i havet. Øyene Ponza og Ventotene er to fantastiske feriesteder som tilbyr overnatting. De flotte strendene er perfekte for bading og båtliv. Ponza og Ventotene er også fulle av arkeologiske hemmeligheter, så her finnes også noe for de som er interessert i historie. Rett nord for Ponza ligger den frodige og grønne øya Zannone. Her ligger et naturreservat, som er perfekt for en dagstur. Gå ikke glipp av ruinene av et gammelt benediktinerkloster fra 1200-tallet mens du er her. Det er ikke lov å overnatte på denne øya.

Bracciano-Martignano

Mellom Roma og Viterbo ligger den regionale naturparken Bracciano-Martignano. Innsjøene Bracciano og Martignano er perfekte for en rundtur, seiling, bading eller kanopadling. I tillegg er det også muligheter for fotturer, klatring og terrengsykling i områdene rundt fjelltoppene Terminillo, Leonessa og Arcinazzo.

Aktiviteter

Regionen Lazio har noen av de beste spafasilitetene som finnes dersom du ønsker å skjemme deg bort. Disse spesialiserer seg på å tilby behandling i særegne omgivelser, som bringer tankene tilbake til gamle dager. De sportsinteresserte finner også mange tilbud i Lazio, og mest kjent er nok fotballrivalene Roma og Lazio. Denne regionen kan virkelig tiby noe for alle og enhver.

Hvordan komme seg til Lazio?

Regionen Lazio er et førsteklasses turistmål for reisende fra hele verden. Mange kommer sjøveien, kanskje på et cruise i Middelhavet. Hundrevis av skip kommer og går hver dag. Lazio har også flere flyplasser med stor trafikk. Uansett hvordan du kommer deg til Lazio, bare sørg for å oppleve så mye som mulig før du drar hjem igjen.


Bilder fra Lazio

Please upgrade your Nextgen Gallery plugin and activate it before Cooliris can display.

Få Oppdateringer på E-post!

Meld deg på nyhetsbrevet nå, og bli oppdatert straks det kommer nye innlegg.

Solo Italia vil aldri gi bort, bytte eller selge din e-postadresse til andre.
Du kan melde deg av listen når som helst.
hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no