fbpx

Emilia-Romagna

Emilia-Romagna er en velstående region

Emilia-Romagna er regnet for å være en av de rikeste regionene i Italia. Av mange regnes den også som en av de mest utviklede og velstående områdene i hele Europa. Emilia-Romagna ligger i Nord-Italia, sør for Veneto og Lombardia og nord for Toscana og Marche. Den består av de to tidligere regionene Emilia og Romagna og strekker seg nesten over hele bredden av Italia.

Landskap

Geografisk sett er halvparten av Emilia-Romagna-regionen sletter, noe som er perfekt for jordbruket som dominerer regionen. Nær kysten forandrer området seg til myrer og våtlandskap nær Po-deltaet, med laguner og saltvannsdammer, samt noen naturlige varme kilder. Regionen grenser til Adriaterhavet og det er flere strender langs kysten. Den andre halvdelen av regionen er delt omtrent likt mellom åser og fjell. Appeninene dekker over 300 kilometer langs østsiden av regionen fra nord til sør.

Bologna

Sentrum av det gamle Bologna, Emilia-Romagna, ItaliaHovedstaden i regionen er Bologna, en metropol som innehar nesten en fjerdedel av regionens befolkning. Selv med sin massive befolkning regnes Bologna som en av de mest velstående byene i Italia i forhold til økonomisk vekst, og byen kan også skilte med den høyeste livskvalitet-indeksen i landet. Siden Bologna har vært befolket siden år 1000 f.Kr har den en rik kulturell, historisk og økonomisk bakgrunn som gjør den til en viktig turistattraksjon. Den ble utnevnt til Europas kulturhovedstad i år 2000 og som musikkby av UNESCO i 2006. Bologna har den nest største historiske bykjernen i Europa på 350 mål, og er en skattekiste av monumenter og bygninger fra middelaldersk til moderne tid. Universitetet i Bologna, som sies å ha blitt etablert i 1088, er det eldste universitetet i verden som har vært i bruk sammenhengende. Det tiltrekker seg ennå studenter den dag i dag.

Viktige byer i Emilia-Romagna

Modena, Ferrara og Parma er også noen av regionens viktigste byer, alle anerkjente renessanse-byer som har mye å tilby de som ser etter en kulturopplevelse. Modena huser flere UNESCO Verdensarv-steder, inkludert Katedralen i Modena og Piazza Grande. Katedralen ble påbegynt i 1099 og inkluderer et gotisk klokketårn som ble lagt til i 1179. Byen Ferrara er en UNESCO Verdensarv i sin helhet. Den er omringet av nesten 10 kilometer med de best bevarte renessanseveggene som enda står i Italia og er full av romerske katedraler og renessansepalasser. Byens historiske arkiv inneholder dokumenter datert helt tilbake til det 15. århundre, og bispedømmets historiske arkiv inneholder enda eldre verk samlet av kirken.
I Parma ligger Parma Universitet, som ble etablert i år 1117 e.Kr, og det er et av de eldste universitetene i verden, akkurat som Universitetet i Bologna. Parma er også kjent for et stort antall kirker, palasser og monumenter datert så langt tilbake som til middelalderen.

Kystområdene

Stranden i Rimini, Emilia-Romagna, ItaliaKystområdene i Emilia-Romagna inkluderer sjarmerende feriesteder og munningen av Po-elven. Rimini og Riccione er begge kjent for å være eksepsjonelle feriesteder ved havet. Rimini er et veldig populært feriested, og dets femten kilometer lange sandstrand har tusener av hoteller og enda flere resturanter og barer, i tillegg til arkitektur og monumenter fra renessansen og den romerske tiden. Riccione er en annen berømt turistattraksjon, og er populær hos både unge voksne og hos familier. Byen har ikke bare et stort antall diskoteker og et blomstrende natteliv, men er også hjem til flere fornøyelsesparker, og mange hoteller her tilbyr barnepasstjenester for de som reiser med små barn.

Jordbruk og industri i Emilia-Romagna

Regionen har en sunn balanse av jordbruk og industri, som gjør den til en av de rikeste regionene i Europa. Som en av Italias ledende jordbruksregioner produserer Emilia-Romagna tomater, mais, løk, poteter og korn, så vel som frukt. Lokale vingårder avler druer som brukes til å lage Lambrusco, Pignoletto, Sangiovese og Albana-vin. Lokale bønder avler også svin og kyr med stor suksess. Utenom gårdsbruk er regionen kjent verden over for sin produksjon av kjøretøy. Ferrari, Maserati og Lamborghini er regnet for å være noen av de mest luksuriøse sportsbilene verden over, og alle har sine hovedkvarter i Emilia-Romagna. Regionen er også hjemstedet til Ducati, som produserer verdenskjente motorsykler.

Maten

Maten i Emilia-Romagna er typisk lik maten som finnes ellers i Italia. Pasta er populært, og Bologna er kjent for sin lasagne, tagliatelle, tortellini og gramigna. Modena og Reggio Emilia er kilden til balsamicoeddik, som lages i henhold til strenge, tradisjonelle prosedyrer og lagres i tønner. Parmesanost kommer også fra denne regionen, hovedsaklig fra Modena, Parma, Bologna og Reggio Emilia. Den er veldig populær i lokale retter. Polenta er en populær rett, og salami og prosciutto er også vanlig føde. Kystområdene er også kjent for ål og muslinger.

Attraksjoner i Emilia-Romagna

Selv om Emilia-Romagna har færre turistattraksjoner enn Veneto og Lazio, gjør regionens rike kulturarv den til en ettertraktet destinasjon. Dette gjelder både for de som ser etter et avslappende feriested langs stranden, og for en bilfanatiker som ønsker å besøke hovedkvarteret til Lamborghini eller de andre kjøretøyfabrikantene.


Bilder fra Emilia-Romagna

Please upgrade your Nextgen Gallery plugin and activate it before Cooliris can display.

Få Oppdateringer på E-post!

Meld deg på nyhetsbrevet nå, og bli oppdatert straks det kommer nye innlegg.

Solo Italia vil aldri gi bort, bytte eller selge din e-postadresse til andre.
Du kan melde deg av listen når som helst.
hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no