fbpx

Campania

Campania er en relativt liten og seismisk aktiv region sør i Italia som grenser til Tyrrenhavet. Det eldgamle Campania har eksistert siden Romerriket, og har lenge vært kulturens hovedstad for kunst, gastronomi, arkitektur, avl av dyr og filosofi. Campania var faktisk hjemstedet til enkelte filosofer som hadde sitt virke før Sokrates sin tid, slik som Zeno og Parmenides.

Malere

Når det gjelder kunst og filosofi, er allikevel Campania kanskje mest kjent for sine prestisjetunge malere. Fra Resina-skolen og Posilipo-skolen og fra kunstnerne Giancinto Gigante til Federico Cortest og Domenico Morellia til Saverio Altamura. Det er ingen mangel på flotte kunstnere fra dette vulkanske kystlandet.

Sport

Positano, Salerno, Campania, ItaliaCampania er også hjemstedet til mange ambisiøse sverdmenn og har en fekteskole i Napoli som er den eldste i landet. Dette er den eneste skolen i Italia hvor en fekter kan oppnå tittelen «sverdmester», og det gir ham eller henne muligheten til å lære bort den gamle og subtile fektekunsten. Fotball vil nok allikevel være den mest kjente sporten i dette området, slik det er for mange andre regioner i Italia. Campania sin stolthet er nettopp Napoli fra regionshovedstaden. Andre sporter i Campania er volleyball, vannpolo, basketball og tennis.

Tiberius Julius Caesar

I et land med en slik spennende og historierik fortid er det ingen mangel på personligheter og hendelser som grenser til fantasien; først og fremst av disse er Tiberius Claudius Nero. Han ble senere kjent som Tiberius Julius Caesar via en adopsjon av Augustus, som en av de mest berømte og mektigste generalene i hele Romas historie. I sin tid som general erobret han Pannonia, Dalmatia, Raetja og midlertidig Germania. Disse seierne sikret grunnlaget for det Nordre Riket. Hans knytninger til Campania oppsto nær slutten av hans styre da han pensjonerte seg der i sitt fornøyelsespalass etter sin sønns død. Han anses som en svært tungsindig mann, og mange stygge rykter kommer fra tiden hans i Campania.

Caligula

Tiberius Julius Caesar sin arving, Caligula var med ham både gjennom hans germanske angrep og i den påfølgende pensjonstiden. Caligula sin keisertid førte senere til oppløsningen av Julius-linjen, og han er blitt kjent som en av Romas galeste og mest blodtørstige tyranner.

Matindustri

Napolibukten og vulkanen Vesuv, Napoli, Campania, ItaliaCampanias økonomi baserer seg hovedsaklig på matindustrien, som for det meste består av frukt og grønnsaker. Denne industrien er imidlertid i nyere tid blitt betraktelig utvidet. Det produseres nå en god del blomster dyrket i drivhus. I tillegg produserer Campania halvparten av Italias nøtter, samt at regionen er markedsførende i tomatproduksjonen. Hvert år produseres det over halvannet tonn tomater. Det er bra, ettersom det bor omtrent seks millioner mennesker bare i Campania.


Bilder fra Campania

Please upgrade your Nextgen Gallery plugin and activate it before Cooliris can display.

Få Oppdateringer på E-post!

Meld deg på nyhetsbrevet nå, og bli oppdatert straks det kommer nye innlegg.

Solo Italia vil aldri gi bort, bytte eller selge din e-postadresse til andre.
Du kan melde deg av listen når som helst.
hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no