fbpx

Calabria

Calabria er en søritaliensk region som danner «tåa» på støvelen. Det er den sørligste regionen i Italia, og Calabria er derfor preget av middelhavsklimaet, som spenner fra høye temperaturer om sommeren til ekstremt lave temperaturer langs kysten om vinteren.

Landskap

I antikken ble Calabria kjent som «Bruttium». Det er en landbruksregion, som kan skilte med et stort antall plantasjer med oliventrær, og essens-oljen derfra er ansett for å være den beste i verden. Innlandet er kjent for sin rene og urørte natur, med grønne belter som brytes av fossefall og blå innsjøer. Med sine vakre fjell og kuperte kystlinje med ren sand, har Calabria tiltrukket seg mange turister de siste årene. På hver sin side av regionen ligger de krystallklare joniske og tyrrenske havene.

Mat og vin

Calabrias kjøkken består av herlige søritalienske retter som kjøtt, grønnsaker og selvfølgelig fisk. Lokale spesialiteter som osten caciocavallo, pastatallerken med kikerter og Pignolata er veldig appetittvekkende. I antikken ble Calabria også kalt Etonia – eller «vinlandet». Vin betyr noe helt spesielt i Calabria. De fleste av regionens viner er røde og laget av Gaglioppo-druer. Calabrias mest kjente viner er Ciro og Donnici.

Magna Graecia

Spøkelsesbyen Pentedattilo, Reggio Calabria, Calabria, ItaliaNasjonalmuseet i provinsen Reggio Calabria har bronsestatuer av to krigshelter fra Magna Graecia-perioden, som var en svært viktig historisk periode for regionen.
Som Magna Graecias vugge har Calabria fortsatt bevart sine gamle klostre, kirker, slott og byer. Pentedattilo er en imponerende gammel landsby helt sør i Calabria, som trolig først ble bebodd i Magna Graecia-perioden..

Severdigheter

Blått hav med båter, Calabria, ItaliaHovedstaden Catanzaro er kjent for sitt klare hav og vakre fjell. Den huser en katedral, og i den finnes statuen «Madonna med barn», laget av skulptøren Antonello Gagini. Denne statuen kan dateres tilbake til det 16. århundre. En annen attraksjon er Villa Trieste, som er omgitt av fantastiske hager med sjeldne planter og marmorbyster av regionens mest berømte personer. Museo Provinciale rommer gamle arkeologiske funn og gamle myntsamlinger. En av Catanzaro kommuner heter Borgio, og den er kjent for sine arkeologiske områder med rester av mausoleer, akvedukter, gamle gater og teatre.

Aktiviteter

Den første turistbyen i regionen, Soverato, har et livlig natteliv. Catanzaro er kjent for å være en maritim provins, og her finnes det muligheter for vannski, dykking og vindsurfing. Squillacebukta har mange diskoteker og nattklubber. Du kan også ta korte eller lange fotturer gjennom naturskjønne omgivelser. Andre populære aktiviteter er orientering, terrengsykling og fjellklatring.

Husk

Engelsk er ikke så utbredt i Calabria som i nordområdene av Italia.
Dersom du lærer deg noen enkle italienske ord og uttrykk, vil det bli mye lettere å gjøre seg forstått.
Er du ekstra modig forsøker du deg på de lokale dialektene – Calabresi.


Bilder fra Calabria

Please upgrade your Nextgen Gallery plugin and activate it before Cooliris can display.

Få Oppdateringer på E-post!

Meld deg på nyhetsbrevet nå, og bli oppdatert straks det kommer nye innlegg.

Solo Italia vil aldri gi bort, bytte eller selge din e-postadresse til andre.
Du kan melde deg av listen når som helst.
hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no