fbpx
Arkiv | Toscana RRS-strøm for denne oversikten

’O mio babbino caro – Kjærligheten eller døden

O mio babbino caro er en arie for sopran fra operaen Gianni Schicchi, en komedie i én akt av Giacomo Puccini. Arien synges av Lauretta, som bønnfaller sin far om å få gifte seg med sin store kjærlighet, Rinuccio.

Reise til Firenze – Renessansens vugge

Dersom du planlegger en reise til Firenze i Italia, ønsker du garantert å få med deg en eller flere av de historiske severdighetene denne berømte byen kan tilby. Firenze er mest kjent som fødestedet til renessansen, noe som ga byen kallenavnet Middelalderens Athen.

Chianti – Kanskje den beste rødvinen

Chianti hører til en av de mest kjente rødvinene i Italia. Det er ingen vinentusiast som ikke har hørt om eller smakt på en variant av Chianti-vinene. De har krysset en lang vei – fra å være en vanlig vin, servert til spaghetti eller annen pasta, til å bli eksklusive røde viner som vanligvis serveres til spesielle anledninger.

Det skjeve tårn i Pisa og Mirakelplassen

Det skjeve tårn i Pisa ligger på et område som heter Mirakelplassen. Dette stedet er også kjent som Piazza dei Miracoli, og er en populær turistattraksjon i regionen Toscana. UNESCO har gitt Det skjeve tårn i Pisa og Mirakelplassen status som Verdensarv-sted.

hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no