fbpx
Arkiv | Lazio RRS-strøm for denne oversikten

Solo Italia har skrevet for Expedia

På forespørsel fra Expedia har Solo Italia skrevet et innlegg som omhandler bydelen Trastevere i Roma. Mange turister bruker mye tid på de største og mest kjente attraksjonene når de reiser til en italiensk storby. Det vil sannsynligvis gi noe ekstra dersom man kombinerer dette med de turistfattige og rolige områdene.

Ponza og De pontinske øyer – Utenfor Italias vestkyst

Ponza og De pontinske øyer har helt siden Romerrikets tid vært kjent som et herlig avbrekk fra bylivets kjas og mas. Romerne satte politiske motstandere i eksil på øya Ponza, men i dag er denne største øya i gruppen full av små sjarmerende boliger, vakre strender og særegne turistattraksjoner.

Largo al factotum – Figaro fikser alt

«Largo al Factotum» (gjør vei for factotum) er en arie fra Barberen i Sevilla av Gioachino Rossini.
Den fremføres av Figaro første gang han entrer scenen. De gjentatte «Figaro»-frasene før slutten, er blitt ikonisk i populærkulturens opera. Begrepet «Factotum» refererer til en slags tjener og kommer fra det latinske språket, der det bokstavelig talt betyr «gjøre alt».

Reise til Roma – Den evige stad

Roma er hovedstad og den største byen i Italia, og en reise til Roma gir de besøkende et fryktinngytende innblikk i gammel historie. Roma ble hovedstad i Romerriket i år 27 f.Kr., og i århundrene siden den gang, har Roma blitt formet til en en av de viktigste kulturelle, politiske og religiøse byer i hele verden.

Colosseum i Roma – Brød og sirkus

Colosseum i Roma er et tidligere amfiteater, som i dag har blitt en av Romas mest populære turistattraksjoner, med millioner av besøkende hvert år. Den første som bruker navnet Colosseum, er den engelske munken Beda på 700-tallet. Navnet refererte sannsynligvis til en gigantisk statue av Nero som sto i nærheten.

hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no