Med grense til Frankrike og Sveits, er den italienske regionen Piemonte omgitt av tre fjellmassiver: Alpene, Monviso og Monte Rosa. En stor del av denne regionen består av fjell. Piemonte er og opphavet til mange industrielle sentre. Slik som FIAT, og den tidligere elektroniske giganten, Olivetti. Piemonte-regionen produserer og en av Italias beste viner, Barbera.
Populær drue
Barbera-vinen er rød i fargen. Den blir laget av Barbera-druer, som er den tredje mest plantede røde druen i Italia. Denne populariteten skyldes at druen leverer mye vin i forhold til egenvekt, i tillegg til sin dype røde farge. Bortsett fra Italia, finnes denne druevarianten blant annet også i California (USA), Argentina, Brasil og Sør-Afrika.
Syrenivå
En fremtredende egenskap ved Barbera-vinen er det høye syrenivået. Vinprodusentene har imidlertid funnet måter å håndtere surheten på, noe som gjør det mulig for forbrukere å få tak en myk og smidig vin. En av disse metodene er bruken av små eikefat, der vinen oppbevares i løpet av fermentering og aldring. I tillegg legger man til en subtil eikekryddersmak og fastholder et begrenset oksygennivå. En annen fremgangsmåte, som vinprodusenter bruker til å produsere myk vin, er at de høster modne druer fra nedre del av vinstokkene. Disse druene har et høyt sukkerinnhold og er fruktige. Bruken av disse druene produserer Barbera-vin med et lavere syrenivå.
Smaken av Barbera
Barbera er tilgjengelig i flere forskjellige smaker. Barbera d’Asti er basert pÃ¥ druer høstet fra Ã¥rhundregamle vinstokker, som fortsatt eksisterer pÃ¥ en god del av Piemontes vingÃ¥rder. Bruk av slike druer produserer Barbera-vin med et intenst frukt- og garvesyre-innhold. Druer høstet fra yngre vinstokker produserer Barbera-vin med en sterk fruktaroma. Noen av produsentene har ogsÃ¥ utviklet en unik mÃ¥te for Ã¥ produsere vin i forskjellige smaker, noe som gir varianter av vanilje, bjørnebær og blÃ¥bær og en økt vinkompleksitet. Mens Barbera-vin produsert fra unge vinstokker har mindre alkoholinnhold, og derfor ikke anbefales for lagring, vil vin produsert fra Ã¥rhundregamle vinstokker ha høyt alkoholinnhold, og være perfekte for riktig lagring.
Du burde også lese om:
Regioner i Italia:
Abruzzo - Aostadalen - Puglia - Basilicata - Calabria - Campania - Emilia-Romagna - Friuli-Venezia Giulia - Lazio - Liguria - Lombardia - Marche - Molise - Piemonte - Sardinia - Sicilia - Trentino-Alto Adige - Toscana - Umbria - Veneto