fbpx

Barbera – sannsynligvis myk og smidig

Med grense til Frankrike og Sveits, er den italienske regionen Piemonte omgitt av tre fjellmassiver: Alpene, Monviso og Monte Rosa. En stor del av denne regionen består av fjell. Piemonte er og opphavet til mange industrielle sentre. Slik som FIAT, og den tidligere elektroniske giganten, Olivetti. Piemonte-regionen produserer og en av Italias beste viner, Barbera.

Populær drue

Barbera-vinen er rød i fargen. Den blir laget av Barbera-druer, som er den tredje mest plantede røde druen i Italia. Denne populariteten skyldes at druen leverer mye vin i forhold til egenvekt, i tillegg til sin dype røde farge. Bortsett fra Italia, finnes denne druevarianten blant annet også i California (USA), Argentina, Brasil og Sør-Afrika.

Syrenivå

Barbera d'Alba, Piemonte, ItaliaEn fremtredende egenskap ved Barbera-vinen er det høye syrenivået. Vinprodusentene har imidlertid funnet måter å håndtere surheten på, noe som gjør det mulig for forbrukere å få tak en myk og smidig vin. En av disse metodene er bruken av små eikefat, der vinen oppbevares i løpet av fermentering og aldring. I tillegg legger man til en subtil eikekryddersmak og fastholder et begrenset oksygennivå. En annen fremgangsmåte, som vinprodusenter bruker til å produsere myk vin, er at de høster modne druer fra nedre del av vinstokkene. Disse druene har et høyt sukkerinnhold og er fruktige. Bruken av disse druene produserer Barbera-vin med et lavere syrenivå.

Smaken av Barbera

Barbera er tilgjengelig i flere forskjellige smaker. Barbera d’Asti er basert på druer høstet fra århundregamle vinstokker, som fortsatt eksisterer på en god del av Piemontes vingårder. Bruk av slike druer produserer Barbera-vin med et intenst frukt- og garvesyre-innhold. Druer høstet fra yngre vinstokker produserer Barbera-vin med en sterk fruktaroma. Noen av produsentene har også utviklet en unik måte for å produsere vin i forskjellige smaker, noe som gir varianter av vanilje, bjørnebær og blåbær og en økt vinkompleksitet. Mens Barbera-vin produsert fra unge vinstokker har mindre alkoholinnhold, og derfor ikke anbefales for lagring, vil vin produsert fra århundregamle vinstokker ha høyt alkoholinnhold, og være perfekte for riktig lagring.

Få Oppdateringer på E-post!

Meld deg på nyhetsbrevet nå, og bli oppdatert straks det kommer nye innlegg.

Solo Italia vil aldri gi bort, bytte eller selge din e-postadresse til andre.
Du kan melde deg av listen når som helst.

Abboner på RSS-strøm

Du burde også lese om:
hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no