På varme sommerdager er det deilig å kjøle seg ned med et glass iskald limonade. Italiensk limonata består bare av noen enkle ingredienser som vann, sitron, sukker og basilikum. Tilpass gjerne mengden av disse til din egen smak.
Ingredienser
- 1 kopp fersk luftig basilikum
- 1 kopp sukker
- 1/2 kopp vann
- 1 kopp ferskpresset saft av sitroner
- 1 kopp kaldt vann
- Isbiter
Fremgangsmåte
Først skal du lage en enkel sirup som danner basis for limonaden:
- Småkok basilikum, sukker og vann i en liten kasserolle til sukkeret er oppløst.
Dette tar omtrent fem minutter. - Ta deretter kasserollen bort fra platen, og la blandingen avkjøles.
- Etter at denne blandingen er avkjølt, skal du fjerne basilikumen og helle innholdet over i en annen beholder.
Bruk gjerne en sil. - Blandingen kjøles deretter ned i kjøleskapet, og her kan den gjerne stå i flere uker til senere bruk til limonade.
Bland sammen til limonade
Bland sitronsaften med den kalde sirupblandingen og kaldt vann.
Dette kan gjerne kjøles ned ytterligere i kort tid til limonaden skal serveres.
Servering
Fyll 2-3 glass med isbiter og hell i limonaden.
Pynt gjerne den ferdige limonaden med en sukret sitronskive og fersk basilikum.
Tips
Tilsett 3 kopper med isbiter og bland alt sammen i en blender til det skummer!
Litt om sitroner
De beste sitronene finner du i området rundt Napolibukten, Sorrentinahalvøya og Amalfikysten.
Sitroner som kommer fra dette området har oppnådd en geografisk beskyttelse, som garanterer at det er nettopp der de er dyrket. Disse saftige sitronene er og mindre sure enn det som er vanlig, og de egner seg derfor perfekt til drikke. Lokalbefolkningen passer godt på sitrontrærne sine. Trærne står plantet på terrasser oppover de solrike fjellsidene. Er du heldig finner du noen av disse i butikken der du bor. Da er du sikret et veldig godt utgangspunkt for limonaden din.
Du burde også lese om: