fbpx

Montepulciano d’Abruzzo – En rustikk og rimelig vin

De som er på utkikk etter en smakfull, klassisk rødvin til en anstendig pris, burde virkelig prøve en Montepulciano d’Abruzzo. Den er laget i Italia, nærmere bestemt i det øst-sentrale området.
Denne regionen heter Abruzzo, og er naturlig nok og navnets opphav. Druen som vinen er presset fra kalles også Montepulciano. Vinens rustikke smak er godt ivaretatt, uavhengig av om vinen konsumeres i sin unge årgang eller ikke. Dette er definitivt en vin det er verdt å prøve.

Smak og aldring

Montepulciano d'Abruzzo vin med bruschetta, ItaliaMontepulciano d’Abruzzo er en tørr vin, som kan kombineres ganske godt med alle slags retter som inneholder tomatsaus.
På grunn av de rustikke smakene, passer den faktisk også veldig godt med mange andre ulike retter.
Dens peprede og krydrede smak blir ofte bemerket, så vel som dens svake, fruktige undertoner.

Selv om mange tilhengere av denne vinen drikker den som en svært ung årgang, gjør aldringsprosessen vinen ganske godt. Vinsmaken forblir omtrent den samme i løpet av et tiår, og aldringen gir en rik, frisk smak.
Vinen er ikke kjent for å utvikle sekundære dårlige aromaer over tid.

Montepulciano-druen

En av Italias mest kjente røde vindruer er Montepulciano. Denne druetypen har vært dyrket i Abruzzo-regionen i århundrer. Både vinmakere og vinsmakere er store tilhengere av denne druen. Det er en fyldig frukt, som produserer store mengder vin relatert til vekt i høstingen. Druesaften kan variere i farge fra lilla til nydelig rød rubin, og surheten er lav.

Montepulciano d’Abruzzo er en klassisk rød vin som tilbyr en robust smak. Denne tørre vinen kan skilte med et snev av det rustikke, og kombinerer ofte både krydder- og fruktsmak. Den lar seg lett servere med mange forskjellige retter, spesielt de basert på tomatsaus. Montepulciano d’Abruzzo gjør seg fint i enhver vinsamling.

Få Oppdateringer på E-post!

Meld deg på nyhetsbrevet nå, og bli oppdatert straks det kommer nye innlegg.

Solo Italia vil aldri gi bort, bytte eller selge din e-postadresse til andre.
Du kan melde deg av listen når som helst.

Abboner på RSS-strøm

Du burde også lese om:
hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no