fbpx
Arkiv | Severdigheter RRS-strøm for denne oversikten

Det skjeve tårn i Pisa og Mirakelplassen

Det skjeve tårn i Pisa ligger på et område som heter Mirakelplassen. Dette stedet er også kjent som Piazza dei Miracoli, og er en populær turistattraksjon i regionen Toscana. UNESCO har gitt Det skjeve tårn i Pisa og Mirakelplassen status som Verdensarv-sted.

Colosseum i Roma – Brød og sirkus

Colosseum i Roma er et tidligere amfiteater, som i dag har blitt en av Romas mest populære turistattraksjoner, med millioner av besøkende hvert år. Den første som bruker navnet Colosseum, er den engelske munken Beda på 700-tallet. Navnet refererte sannsynligvis til en gigantisk statue av Nero som sto i nærheten.

Spøkelsesbyen Pentedattilo

Pentedattilo er en imponerende gammel landsby i det sørlige Calabria. Landsbyen ligger 45 minutters kjøretur fra Reggio. Den nærmeste destinasjonen som kan nås med offentlig transport er Melito Porto Salvo eller Saline Joniche.

Steinbyen Matera

Sassi di Matera består av gamle huleboliger. Hulene er gravd inn i kalkstein. Området er sannsynligvis plassen for noen av de første bosettingene i Italia.

Forte Spagnolo – Det spanske fortet

Forte Spagnolo er et vakkert middelalderslott, som ligger i L’Aquila i regionen Abruzzo. Det ble bygget i det sekstende århundret, og er et populært turistmål, som samler tusenvis av besøkende hvert år fra hele verden.

hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no