Reise – Solo Italia https://soloitalia.no Alt handler om Italia Sat, 31 Aug 2019 19:03:06 +0000 nb-NO hourly 1 Bravofly har skrevet om Solo Italia https://soloitalia.no/reise/italia/7661/bravofly-har-skrevet-om-solo-italia/ Wed, 13 Jan 2016 13:43:44 +0000 https://soloitalia.no/?p=7661

Før jul ble jeg intervjuet av Bravofly om mine fremtidige ferieplaner. Jeg var midt i forberedelsene til juleferien, og delte med glede noen av mine idéer med dem. Innlegget de har skrevet beskriver en reise til flere mer eller mindre godt kjente reisemål i Nord-Italia.

Jeg synes det er flott å kombinere de berømte attraksjonene som alle har hørt om, med litt mindre kjente steder og severdigheter. Disse kan faktisk også by på spennende opplevelser og inntrykk. Om vinteren finner du mange steder som ikke har det samme turisttrykket som i sommerferien. Husk imidlertid at været heller ikke er det samme som i sommermånedene – det kan være ganske ustabilt.

Innlegget som Bravofly har skrevet finner du her:
http://blog.bravofly.no/2016/01/italias-best-bevarte-hemmeligheter/

]]>
Alassio – Deilig strand ved Baia del Sole https://soloitalia.no/reise/liguria/7637/alassio-deilig-strand-baia-del-sole/ Wed, 19 Aug 2015 21:27:27 +0000 https://soloitalia.no/?p=7637

André Strand har skrevet et blogginnlegg for Solo Italia. I sommer besøkte han og familen den lille badebyen Alassio på Rivieraen. I tillegg til å skrive om reiseopplevelsene sine, driver han nettsiden Bestehotell.no. Der kan du søke etter de billigste og beste hotellene for ferieturen din.

Alassio – Den fantastiske badebyen ved Solbukten

Midt mellom Genova i den italienske regionen Liguria og Nice i Frankrike finner du den fantastiske byen Alassio, en badeby som tidligere var kjent for jetset og glamour. I dag er badebyen en destinasjon fullspekket av historie og sjarm. Vi tilbrakte en uke i Alassio i juni og lengter allerede tilbake.

Alassio i provinsen Savona, Liguria, ItaliaFørst av alt er dette en koselig småby, som egner seg svært godt for en avslappende ferie. Enten det er en familietur eller romantisk kjærestetur, er dette et sted der du fort vil finne roen. Vår anbefaling er å prioritere tid på stranden, gjerne også utover kvelden. Stranden ligger ved solbukten Baia del Sole, og her kan du rusle langs en fire kilometer lang promenade. Det er her du virkelig kan føle på atmosfæren. Utforsk også gjerne resten av byen til fots. Både sentrum og områdene rundt er lett tilgjengelige.

Ting å gjøre i Alassio

Du vil finne en rekke ulike ting å gjøre i Alassio. Vi hadde på forhånd satt oss ned med ulike reiseguider for å finne de beste attraksjonene og severdighetene, og vi anbefaler følgende:

Parco Avventura Solleone er en fantastisk spenningspark med beliggenhet i fjellene over Alassio. Vi satte av fire timer og hadde en utrolig opplevelse. Her går klatring i trær, rappellering og vindrikking hånd i hånd. Med en fantastisk utsikt over både havet og Alassio er dette en aktivitet vi anbefaler for alle besøkende. Dette passer også godt for barnefamilier.
Besøk olivenolje-fabrikken Al Frantoio di Aldo Armato. Her er det både mulig å kjøpe olivenolje og å lære mer om produksjonen.

Muretto i Alassio, Savona, Liguria, ItaliaMuretto di Alassio er en lang vegg fylt med navn. Anbefaler å bruke tid på denne uforglemmelige murveggen. Fascinasjonen ligger i detaljene. Hotellet vårt lå rett i nærheten, og vi spaserte forbi veggen hver dag. Dette resulterte i nye oppdagelser hver gang.
Stranden. Den fantastiske naturen og atmosfæren gjør dette til det beste med Alassio.

Restauranter som anbefales i Alassio

Det finnes en rekke ulike spisesteder i Alassio, og våre favoritter er:

La Prua, som vi besøkte to ganger da vi syntes både mat og service var helt fantastisk. I tillegg er beliggenheten helt perfekt – med utsikt ut mot havet.
Panama ligger også helt nede ved vannet. I motsetning til La Prua var kanskje ikke servicen den beste, men maten veide opp for dette. Anbefaler å ta turen dit for den beste atmosfæren.
Ferro e Fuoco fikk vi servert fantastisk pizza, kanskje den aller beste. Restauranten ligger litt mer tilbaketrukket men både service og mat er i toppklasse.

Alt i alt er Alassio en fantastisk destinasjon vi anbefaler deg å besøke. Byen oppleves best når du girer ned og tar deg tid til å slappe av. Som tidligere anbefalt er det stranden som er det store trekkplasteret, men pass også på å se deg litt rundt. Attraksjoner som Parco Avventura, Al Frantoio og Muretto di Alessio er med på gjøre byen til en italiensk perle.

De beste hotellene finner du i nærheten av stranden. Vi anbefaler Grand Hotel Spiaggia eller Hotel Lido, fordi det er nettopp der du får mest mulig ut av besøket. Bruk gjerne søkemotoren min Bestehotell.no, for å finne de beste og rimeligste hotellene i Alassio eller Italia forøvrig.

Nærmeste flyplass er GOA, som ligger en drøy time unna sentrum. Billige flyreiser hit koster rundt 1500 kroner tur/retur. Vi fløy med Air France fra Gardermoen til Paris, og deretter videre med Air Italia fra Paris til Genova. Dette er en tur som tar omtrent 5 timer uten forsinkelser.

God reise!

Med hilsen fra André Strand

Har du lyst til å reise til Liguria?

]]>
Ostuni – Den hvite byen i Brindisi https://soloitalia.no/reise/puglia/5325/ostuni-den-hvite-byen-brindisi/ Tue, 16 Dec 2014 22:30:41 +0000 https://soloitalia.no/?p=5325

Ved kysten sør i Italia finnes en juvel av en by som heter Ostuni. Den lille sjarmerende byen Ostuni ligger i provinsen Brindisi, mindre enn en mil fra havet utenfor regionen Puglia. Ostuni har bare omtrent tredve tusen fastboende innbyggere, men den tiltrekker seg folk fra hele verden, med sine vakre strender og historiske arkitektur.

Ostuni er en gammel by

Ostuni ligger i regionen Puglia, som har vært bebodd siden steinalderen. Byen antas å ha blitt grunnlagt av Messapiere som var et oldtidsfolk, deretter ødelagt av hærstyrker ledet av generalen Hannibal under de puniske krigene, for så å bli bygget opp igjen av grekerne. Derav navnet som betyr «ny by».

Ostuni, Brindisi, Puglia, ItaliaOstuni sin historie gjenspeiles hovedsakelig i byens arkitektur. Noen av dagens eksisterende bygninger kan dateres tilbake til så langt som år 990 e.Kr. da byen ble plyndret av normannerne. De fleste av bygningene stammer tilsynelatende imidlertid fra år 1300 til 1500. Den italienske renessansen påvirket arkitekturen også her sør i landet rundt år 1500, og de mest bemerkelsesverdige byggverkene og referansene står fremdeles. Dette inkluderer Pozzella-tårnet, Pylon og Villanova.

Ostuni severdigheter

To av de viktigste grunnene til å besøke Ostuni er «gamlebyen» og Ostuni-citadellet på toppen av en ås, som fortsatt er befestet den dag i dag. Ostuni er kjent som «den hvite byen», med bakgrunn i de hvitmalte bymurene og bygningene.

Katedralen og bispepalasset er blant de største bygningene i byen. Området rundt Ostuni består for det meste av store gårder, som er typiske for regionen Puglia. Gårdsdriften i området baserer seg på oliven, druer og vin. Selve byen er i seg selv en av de mest berømte i Brindisi og Puglia, med kirker i barokkstil og en fantastisk utsikt.

Om sommeren øker befolkningen i den lille byen Ostuni dramatisk til det tredoble. Turiststrømmen kommer hovedsakelig fra Storbritannia, Irland, Tyskland og Skandinavia. Alle strømmer de til Ostuni i jakten på det varme og solfylte været, den deilige maten og de gode vinene.

]]>
Solo Italia har skrevet for Expedia https://soloitalia.no/reise/lazio/5316/expedia-trastevere-roma/ Thu, 11 Dec 2014 13:12:22 +0000 https://soloitalia.no/?p=5316

På forespørsel fra Expedia har Solo Italia skrevet et innlegg som omhandler bydelen Trastevere i Roma. Mange turister foretrekker de største og mest kjente attraksjonene når de reiser til en italiensk storby. Det finnes naturligvis ikke noe galt i det, men det vil sannsynligvis gi noe ekstra dersom man kombinerer dette med de turistfattige og rolige områdene. I hovedstaden Roma finner du også slike “pustehull”, som tar deg bort fra kjas og mas.

Les hele innlegget her:
http://blogg.expedia.no/reisetips-trastevere-roma/

]]>
Ponza og De pontinske øyer – Utenfor Italias vestkyst https://soloitalia.no/reise/lazio/5314/ponza-pontinske-oyer-italias-vestkyst/ Tue, 09 Dec 2014 22:18:43 +0000 https://soloitalia.no/?p=5314

Ponza og De pontinske øyer har helt siden Romerrikets tid vært kjent som et herlig avbrekk fra bylivets kjas og mas. Romerne satte politiske motstandere i eksil på øya Ponza, en tradisjon som ble gjenopptatt av Mussolinis fascistregime under 2. Verdenskrig. I dag er imidlertid denne største øya i gruppen full av små sjarmerende boliger, vakre strender og særegne turistattraksjoner.

Ponza

Ponza og De pontinske øyer - Ponza havn, Latina, Lazio, ItaliaPonza er den største øya i den pontiske øygruppen, og den øya som har mest turistbesøk. Innbyggerne på den italienske øya Ponza livnærer seg av turisme og kommersielt fiske. EU har nedsatt restriksjoner innenfor det kommersielle fisket, og det har fremtvunget en opptur i reiselivsnæringen, for å veie opp for det økonomiske tapet. Dette betyr flere fasiliteter til bedre priser. Ponza er rik på historie, og de historieinteresserte vil kunne glede seg over muligheten til å ta et skritt tilbake i fortiden uten å måtte trenge seg frem i Romas gater.

De pontinske øyer – Økoturisme

Ponza og De pontinske øyer - Øya Zannone, Latina, Lazio, ItaliaStore deler av disse øyene utenfor Italias kyst er uegnet for permanent bosetting, og derfor har det i enkelte områder blitt etablert reservater. Dette gir en flott mulighet til å se et naturlig økosystem utfolde seg fullstendig uberørt av menneskehånd. På øya Zannone finner du en av de mest kjente og besøkte naturparkene i regionen. For de som ønsker å oppleve minner fra fortiden, finnes det et kloster på denne italienske øya, som kan dateres tilbake til det 13. århundret.

Ponza og De pontinske øyer - Palmarola solnedgang, Pontine Islands, Latina, Lazio, ItaliaGrottene på øya Ponza er verdenskjente, takket være det vakre håndverket og den høye alderen. Flere av grottene daterer seg tilbake til Romerriket, og de gir deg tilgang til en rekke andre områder på øya. En spasertur langs en av de mange svingete veiene på øya, vil også føre deg til mange herlige steder. Her kan du nå alt fra moderne restauranter til havner opprettet i Cæsars tid. Den nest største og vestligste øya, Palmarola, er først og fremst et naturreservat med naturlige grotter og bukter. I tillegg til Ponza, Zannone og Palmarola, består øygruppen av Gavi, Ventotene og Santo Stefano.

Båtliv

Det er ingen broer eller tunneller som forbinder de pontinske øyene til fastlandet, og hovedtransporten skjer med båter. Innbyggerne på disse italienske øyene lever for vannet, noe som kan dokumenteres med det store antallet marinaer, båter og skip som er spredt langs kystlinjen. Du kan også selv leie en båt fra en av de mange kommersielle marinaene, og deretter nyte utallige timer i det herlige Tyrrenhavet utenfor vestkysten av Italia. Noen av disse marinaene ble hugget ut i romertiden, og det gir de besøkende et lite innblikk i hvordan det må ha vært å være en sjøreisende i den historiske tiden. Fra den italienske øya Ponza, kan du med båt nå frem til nesten alle steder du måtte ønske deg på den vestlige kysten av Italia. Med dette i tankene, kan du planlegge en båtreise som varer i flere dager, og som du vil huske i mange år fremover!

Svømming

Et av høydepunktene på disse rolige øyene er en tur ned til stranden for en svømmetur. Det finnes mange offentlige strender, et varmt hav fritt tilgjengelig, og derfor ingen unnskyldning for å ikke å nyte en dag i vannet. Ta med deg en snorkel og nyt verden også under bølgene! Havet rundt øya Ponza huser en rekke gjenstander og rariteter, som garantert vil ta pusten fra deg, mens du lærer deg å kjenne regionens historie og menneskene som holder til her. Sørg for å ta med deg nok solkrem til en lang ekskursjon!

]]>
Reise til Sorrento – Ferie og attraksjoner https://soloitalia.no/reise/campania/5296/reise-sorrento-ferie-attraksjoner/ Tue, 18 Nov 2014 21:50:33 +0000 https://soloitalia.no/?p=5296

Sorrento er et av Italias mest berømte og populære feriesteder, og en reise til Sorrento i Italia byr på mange attraksjoner og ferietilbud. Byen er kjent som et glimrende reisemål for den perfekte strandferien, men er også et sted som er rik på historie. Sorrento ligger på Italias sørvestkyst rett ved fjellsiden ut mot Middelhavet, noe som gir en fantastisk utsikt. Navnet stammer sannsynligvis fra ordet «sirene» eller «havfrue», som er mytiske, feminine skapninger med vakre stemmer og onde hensikter. Deres hender og sanger lokket intetanende sjømenn inn mot land til klippesteiner og skipsforlis.

Reise til Sorrento – Ferie

Sorrento ligger i regionen Campania, og er et perfekt utgangspunkt dersom du ønsker å utforske de verdenskjente reisemålene Amalfikysten, Capri og Pompeii. Byen er lett tilgjengelig med tog fra Napoli. Sorrento er et feriested i verdensklasse, og kan tilby luksuriøse fem-stjerners hoteller og fantastiske restauranter, som serverer deilig lokal napolitansk mat. To spisesteder som bør prøves i løpet av din reise til Sorrento i Italia er «Inn Bufalito» og «Ristorante il Buco». Her kan du spise en romantisk middag sammen med din kjære, eller ta med deg hele familien, både tidlig og sent.

Reise til Sorrento – Attraksjoner og severdigheter

Reise til Sorrento - Marina Grande, Sorrento, Napoli, Campania, ItaliaTil tross for sitt småby-preg, kan Sorrento vise til overraskende mange attraksjoner og severdigheter. Et flott sted å starte er i katedralen Sorrento Duomo, som stammer fra det 15. århundre. Benytt anledningen til å gå inn i bygningen, slik at du får med deg de fantastiske freskene laget av lokale napolitanske kunstnere. Det tradisjonsrike kirkebygget har en og fantastisk marmortrone. Fra Sorrento Duomo kan du spasere videre nedover Via Pieta mot Piazza Tasso. Her arrangeres det parader og festligheter – spesielt under påskefeiringen, og noen av serveringsstedene og butikkene holder åpent lenge. Det finnes også flere kirker i Sorrento. Chiesa di San Francesco arrangerer kunstutstillinger og konserter om sommeren. Fra Piazza della Vittoria kan du krone din reise til Sorrento med en nydelig utsikt ut over Sorrento-bukten.

Møbler med intarsia

Museo Bottega della Tarsia Lignea ligger i et palass fra det 18. århundre, og museet har en imponerende samling av trykk og malerier, samt en populær utstilling av møbler med intarsia, som Sorrento er svært godt kjent for. De som ønsker å kjøpe slike møbler kan besøke Gargiulo & Jannuzzi, som er en av mange sjarmerende butikker i Sorrento.

Museo Correale

Museo Correale er en annen utmerket attraksjon i Sorrento. Det huser en utrolig samling av kunst, håndverk og andre skatter fra Italia og andre deler av verden. Enten du er på utkikk etter kultur og historie, mat og vin, eller kunst og musikk, har Sorrento noe for alle, og utsikten alene er som sagt uforglemmelig. Den verdenskjente norske forfatteren Henrik Ibsen skrev på skuespillene «Et dukkehjem» og «Peer Gynt», mens han bodde i Sorrento. Med himmel og hav som eneste selskap.

]]>
Solo Italia har skrevet for Expedia https://soloitalia.no/reise/italia/5266/expedia-ukjente-perler-italia/ Mon, 17 Nov 2014 11:02:45 +0000 https://soloitalia.no/?p=5266

På forespørsel fra Expedia har Solo Italia skrevet et innlegg som omhandler tre flotte reisemål i Italia. De fleste som reiser til Italia velger de store turiststedene som alle har hørt om. Dette innlegget tar for seg tre litt mindre kjente, men like flotte italienske perler.

Les hele innlegget her:
http://blogg.expedia.no/tips-3-ukjente-perler-italia/

]]>
Reise til Napoli – Pizza og kunst https://soloitalia.no/reise/campania/5205/reise-napoli-pizza-kunst/ Mon, 15 Sep 2014 15:06:28 +0000 https://soloitalia.no/?p=5205

Mange som elsker italiensk kunst og kultur har ennå ikke besøkt storbyen Napoli i Italia. Napoli er hovedstad i regionen Campania, og et av de mest verdsatte italienske reisemålene. Det er nettopp derfor du bør reise til Napoli, denne fantastiske og kulturelt unike byen sør i Italia.

I Napoli har pizza blitt til kunst

Reise til Napoli - Pizza Margherita, ItaliaLandet Italia er for de fleste kjent for sin mat, kanskje spesielt pizza og pasta. Allikevel må selv innfødte italienerne innrømme at den aller beste pizzaen i Italia bare finnes et sted – i Napoli. Napoli er fødestedet til den moderne pizzaen, og det som en gang var en fast og regelmessig matbit, er nå blitt til en sann kunstform. Hvis du vil ha en pizza som du virkelig kan skryte av når du kommer hjem fra din reise til Napoli og Italia, må du prøve den napolitanske utgaven. De beste restaurantene finner du i gaten «Via dei Tribunal», selv om den lange ventetiden og køen kanskje bør tilsi at det kan være lurt å droppe de aller mest populære turistpizzeriaene.

Reise til Napoli – En drøm for arkeologer

Mange mennesker besøker og den nærliggende ruinbyen Pompeii når de reiser til Napoli i Italia. Visste du imidlertid at de fleste gjenstandene fra de berømte utgravingene faktisk befinner seg i Napoli? Napoli huser flere fantastiske museer, blant annet et enestående arkeologisk museum med skulpturer, keramikk og andre funn fra det gamle Pompeii, som ble ødelagt i kjølvannet av vulkanen Vesuv sitt utbrudd. Dette er «Statens museum for arkeologi». Hvis du ønsker mer kunnskap om Italia sin arkeologiske fortid, må du altså heller ikke gå glipp av Napoli.

Reise til Napoli – En drøm for kunstelskere

Reise til Napoli - Palasset Capodimonte som rommer nasjonalmuseet, Napoli, Campania, ItaliaItalias turister reiser i hopetall til de velkjente italienske museene for å se noen av de største kunstverkene i historien, og Napoli har en av diamantene i denne sammenhengen, nasjonalmuseet Capodimonte. Capodimonte huser kunstverk av noen av de fremste kunstmalerne gjennom tidene, som Michelangelo, Caravaggio og Titian. I museet finnes og moderne kunst av malere som Andy Warhol. En stor fordel ved en reise til Napoli og et besøk til Capodimonte, er at det vanligvis ikke er pakket til randen av turister, og du kan dermed nyte maleriene i tilnærmet fred og ro.

En reise til Napoli i Italia passer for alle

Hva er din favoritt? Vil du besøke en by som er rolig, avslappet og fredelig? Eller foretrekker du en by som er full av liv, lyder og lys? En reise til Napoli i Italia byr på begge deler! På dagtid er Napoli en relativt rolig by med en avslappet holdning. Butikkene holder stengt i lang tid rundt lunsj, og ingen har det det travelt. Alt har nesten et idyllisk småbypreg. På kvelden derimot, våkner Napoli til liv! Gatene fylles med butikkhandlende shoppere, turister på sightseeing og folk som er på vei til et av av byens mange utesteder. Napoli har flotte steder å velge mellom, som restauranter, barer og danseklubber. Som du skjønner, så får du det som du vil i løpet av din reise til Napoli.


Bilder fra Napoli


//www.youtube.com/watch?v=pQvlfJ-Wdmo

]]>
Reise til Milano – Severdigheter og shopping https://soloitalia.no/reise/lombardia/5196/reise-milano-severdigheter-shopping/ Tue, 26 Aug 2014 18:39:04 +0000 https://soloitalia.no/?p=5196

Milano er en by som finnes på mange lister over populære reisemål. Denne byen nord i Italia er unik, historisk og full av flotte severdigheter, opplevelser og shopping, som ikke kan kopieres noe annet sted i verden. Dersom du er i tvil om hvorvidt du skal reise til Milano, bør du lese om disse fantastiske opplevelsene, som absolutt gjør hovedstaden i regionen Lombardia verdt en reise.

Severdigheter i Milano: Gå på taket av Domkirken

Reise til Milano - Severdigheter i Milano - Katedralen i Milano, Lombardia, ItaliaDomkirken eller «Duomo di Milano» er den mest berømte katedralen i Milano, og et fantastisk reisemål for alle som er interessert i imponerende og historisk arkitektur. Den beste delen av et besøk til Domkirken blir imidlertid ofte oversett, selv av de mest erfarne turistene:
Du kan faktisk ta heis til toppen av bygningen og gå rundt på taket, og dette gir en fantastisk utsikt over byen. Hvis du ikke har høydeskrekk, kan du faktisk også gå opp en spesiell trapp, for og se det høyeste spiret på katedralen («Lille Madonna») på nært hold!

Severdigheter i Milano: Se Leonardo Da Vincis Nattverden

Reise til Milano - Severdigheter i Milano - Leonardo da Vinci - Nattverden, Santa Maria delle Grazie, Milano, Lombardia, ItaliaIngen tur til Milano er komplett uten en kunstopplevelse. Et av de mest kjente kunstverkene heter «Nattverden», og er malt av Leonardo Da Vinci. Det å faktisk se et Da Vinci-maleri er en opplevelse som alle vil huske for resten av livet, alle fra kunstkritikere til vanlige turister. Husk imidlertid å bestille billetter på forhånd! For å beskytte kunstverket, er det satt en grense på hvor mange mennesker som slippes inn per dag. Noen ganger kan billettene være utsolgt flere måneder i forveien! Du kan eventuelt også bestille en gruppereise, som inkluderer forhåndsbestilte billetter. «Nattverden» finnes i klosteret Santa Maria delle Grazie.

Nyt en Aperitivo i løpet av din reise til Milano

Reise til Milano - Aperitivo - Mat og vin i ItaliaMilano er full av kulturhistorie som må utforskes, og alt handler ikke bare om katedraler og museer for de som har tatt en reise til Milano. Det er mye å gjøre for den som ønsker å oppleve noen av Milanos sosiale aktiviteter også. Aperitivo er en unik italiensk tradisjon, som er spesielt populær og velutviklet i Milano. Kort fortalt, så er Aperitivo perioden mellom jobb og middag, som du bruker til å nyte drinker og snacks sammen med venner, kolleger og kanskje til og med fremmede. Merk deg at det finnes barer som spesialiserer seg på Aperitivo, og disse barene har ofte det beste utvalget når det kommer til drikke og snacks!

Milano og shopping i Quadrilatero d’Oro

Reise til Milano - Milano shopping - Via Monte Napoleone i Milano, Lombardia, ItaliaMilano regnes for å være motehovedstaden i Italia. «Quadrilatero d’Oro» er det mest populære shoppingområdet for mote i byen, og denne «kvadraturen» ligger i området rundt den kjente gaten «Via Monte Napoleone». Gatene i Quadrilatero d’Oro er fulle av butikker i toppklassen, men rommer og mer beskjedne motebutikker som tilbyr mote og shopping til en mer overkommelig pris. Quadrilatero d’Oro er stedet for alle som ønsker å oppleve den unike shoppingkulturen i Milano, der både elitebutikker og andre kunnskapsrike motebutikker, garantert vil tilfredsstille enhver shopping-interessert turist. Hvis du ikke har lyst til å bruke opp pengene dine her, kan du jo alltids bare vindus-shoppe eller betrakte andre besøkende – Det er verdt en reise til Milano i seg selv!


//www.youtube.com/watch?v=GGmFSqlHpxk

]]>
Bryllupsreise til Italia – 4 fantastiske reisemål https://soloitalia.no/reise/italia/4926/bryllupsreise-italia/ Mon, 07 Jul 2014 19:16:52 +0000 https://soloitalia.no/?p=4926

Dra på en romantisk bryllupsreise til Italia. Italia er det perfekte reisemålet for bryllupsreiser, med sine nydelige strender og deilige mat. Her finner du verdensberømte attraksjoner og moderne byer som blander seg sømløst med gammel stil.

Bryllupsreise til Italia – Roma

Bryllupsreise til Italia - Trevi-fontenen i Roma - Bryllupsreise, Lazio, ItaliaRoma byr på en blanding av gamle byggverk som eksempelvis amfiteatret Colosseum og den nydelige Vatikanstaten. Rundt i byen finnes flere karakteristiske torg (piazza), som er hundrevis av år gamle. Dette reisemålet har et behagelig vær hele året, men mai eller oktober er den beste tiden å besøke bysentrum temperaturmessig. Da vil det typisk være rundt 20 grader midt på dagen.

Sentralt plassert i Roma finnes hotellet Deko. Det vil gi dere en bryllupsreise til Italia med god komfort og stil. Den verdenskjente og romantiske Spansketrappen finnes bare en 10-minutters spasertur unna. For et personlig preg anbefales en reservasjon på Appia Antica. Dette hotellet oppleves som et vakkert hjem. Dersom dere setter pris på en fantastisk utsikt, vil Portrait Roma være det rette stedet for en bryllupsreise til Italia. Hotellet ligger i Romas mest eksklusive shoppingområde, har en fantastisk utsikt over Roma og fremragende service. Også her ligger Spansketrappen bare noen få hundre meters spasertur unna!

Roma gir dere også sjansen til et strandliv på bryllupsreisen. Til stranden ved Ostia kan dere komme med en egen jernbane på en halvtime. Nettuno og Anzio er også veldig vakre steder lenger sør. Det tar en times togtur til disse kyststedene fra togstasjonen i Roma (Termini). Ved Anzio finnes det og historiske ruiner etter keiserens strandhus.

Anbefalte artikler:
Roma – Den evige stad
Colosseum – Brød og sirkus
Regionen Lazio

Bryllupsreise til Italia – Firenze

Bryllupsreise til Italia - Broer som krysser elven Arno i Firenze - Bryllupsreise, Toscana, ItaliaDet anbefales å besøke Firenze i løpet av vårmånedene og tidlig på høsten. På denne tiden avholdes det mange spennende festivaler og arrangementer, som dere kan hygge dere med på bryllupsreisen til Italia. Firenze regnes som renessansens vugge, og her finner dere noen av verdens mest kjente malerier og statuer. Det er også mange katedraler, palasser og hager å besøke på dette reisemålet.

Ved en bryllupsreise til Italia og Firenze anbefales et opphold på Hotel David, som er et sjarmerende og rolig hotell fylt med romantikk og sjarm. Four Seasons Hotel Firenze tilbyr 5-stjerners luksus med service og innkvartering til en noe høyere pris. Hotellet har og en egen Michelin-restaurant! Beliggenheten er svært sentral i forhold til de mest kjente hagene og kunstgalleriene. Spesielt et besøk til Uffizi er en absolutt nødvendighet for den kunstinteresserte.

Firenze er hovedstad i regionen Toscana, og det finnes mange frodige vingårder i nærheten, som kan besøkes i ro og mak. Kanskje frister det også med en overnatting ute på landet?

Anbefalte artikler:
Firenze – Renessansens vugge
Regionen Toscana

Bryllupsreise til Italia – Venezia

Bryllupsreise til Italia - Venetisk kanal i Venezia - Bryllupsreise, Veneto, ItaliaNord-Italias Venezia kan skilte med vannveier gjennom hele byen, flytende gondoler, deilig mat og fantastiske festivaler. Byen er fullstendig bilfri! Pass på at bryllupsreisen til Italia legges til perioden april-juni eller september-oktober når været er litt kjøligere. Ta en spasertur til Piazza San Marco for å se gateartister, eller ta en dagstur til Murano – opphavet til venetiansk glass.

Mens dere er på bryllupsreise i Venezia kan dere bo på Hotel Moresco, som er et sjarmerende og elegant hotell. Hotellet tilbyr venetiansk 1800-tallstil. Corte di Gabriela er et annet alternativ dersom dere foretrekker mer privatliv i et mindre, men 5-stjerners hotell. Det romantiske hotellet Al Ponte Antico Hotel byr på en flott takutsikt og veldig bra service.

Anbefalte artikler:
Venezia – En usedvanlig unik og romantisk by
Regionen Veneto

Bryllupsreise til Italia – Amalfikysten

Bryllupsreise til Italia - Positano - Bryllupsreise, Salerno, Campania, ItaliaDette kan sies å være den vakreste delen av Middelhavets kyst, og utsikten danner et perfekt bakteppe for en bryllupsreise til Italia. Amalfikysten byr på sjarmerende byer som ligger på klippene høyt over det blå vannet. Kyststrekningen ligger rett i nærheten av Pompeii og Napoli, så dagsturer dit er fullt mulig. Ta dere tid til å slappe fullstendig av på strendene for deretter og betrakte de lokale håndverkerne, som finnes på de mange markedene og butikkene. En bryllupsreise til Italia og Amalfikysten bør legges til periodene vår til tidlig sommer, eller sensommer til tidlig høst. Som mange steder ellers i Italia gjelder det også her, at dette er den beste tiden for en lavere sommertemperatur og færrest mulig andre tilreisende.

Bo i den gamle villaen Hotel Palazzo Sasso i Ravello, eller på det luksuriøse Monastero Santa Rosa Hotel & Spa med en fantastisk utsikt over Salernobukten. Dette er et tidligere kloster, som har bevart sin opprinnelige stil. Den beste servicen finner dere på Hotel Palazzo Murat i Positano.

Anbefalte artikler:
Amalfikysten – En av de vakreste kyststrekningene
Pompeii – Begravet i aske
Regionen Campania

Denne artikkelen ble skrevet som et bidrag til CupoNation Norge

]]>