fbpx
Arkiv | Berømt musikk RRS-strøm for denne oversikten

’O mio babbino caro – Kjærligheten eller døden

O mio babbino caro er en arie for sopran fra operaen Gianni Schicchi, en komedie i én akt av Giacomo Puccini. Arien synges av Lauretta, som bønnfaller sin far om å få gifte seg med sin store kjærlighet, Rinuccio.

Largo al factotum – Figaro fikser alt

«Largo al Factotum» (gjør vei for factotum) er en arie fra Barberen i Sevilla av Gioachino Rossini.
Den fremføres av Figaro første gang han entrer scenen. De gjentatte «Figaro»-frasene før slutten, er blitt ikonisk i populærkulturens opera. Begrepet «Factotum» refererer til en slags tjener og kommer fra det latinske språket, der det bokstavelig talt betyr «gjøre alt».

Nessun dorma – Hva er navnet mitt?

Nessun dorma er en arie fra operaen Turandot, skrevet av Giacomo Puccini. Arien synges av Calaf, som forelsker seg i den vakre prinsesse Turandot ved første blikk.

’O sole mio – Serenade fra Napoli

O sole mio er en verdenskjent napolitansk serenade, skrevet av Eduardo Di Capua (melodi) og Giovanni Capurro (tekst) i 1898. Sangen ble fremført for første gang på den viktige napolitanske musikkfestivalen La festa di Piedigrotta. Resultatet ble en andreplass.

La donna è mobile

Den verdenskjente arien La donna è mobile er skrevet til operaen Rigoletto fra 1851 av Giuseppe Verdi. Ariens tittel hevder at kvinnen er flyktig, og det er hertugen av Mantua sin sang i begynnelsen av akt 3 i operaen. Ironien er at det er hertugen, en ufølsom playboy, som selv er den flyktige!

hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no