fbpx

Nasjonalparken Gran Paradiso

Denne nasjonalparken ligger sørvest i Aostadalen. Det var den første nasjonalparken som ble etablert i Italia, og etableringen ble basert på beskyttelse av steinbukk, som var et ettertraktet mål for jakt. I dag beskytter området og mange andre forskjellige arter av flora og fauna. Det vanlig å se murmeldyr og ørn i parken.

Parken er oppkalt etter fjellet Gran Paradiso, som ligger i parkområdet. Denne toppen er 4061 meter. Det er det eneste fjellet i Italia som er høyere enn 4000 meter. Fra fjelltoppen kan du se både Matterhorn og Mont Blanc.

Det er villmarken som er skjønnheten i nasjonalparken Gran Paradiso. Den inneholder fantastiske fjell og daler, isbreer, skog, blomster, enger og bekker. Noe av parken blir brukt til jordbruksformål og ferieaktiviteter.

Gran Paradiso, AostadalenNasjonalparken Gran Paradiso kan besøkes året rundt , og et tett nettverk av stier snor seg gjennom spektakulære landskap.
Spesielt om våren kan du møte det lokale dyrelivet. Da våger steinbukk og gemser seg ned i dalen på jakt etter det første nye gresset.

Området har besøkssentre, som er hjelpsomme med informasjon og planlegging av utflukter, stier å følge ol.

Dette er nyttig, slik at du får mest mulig ut av ditt besøk. De mest populære aktivitetene i nasjonalparken er fotturer, klatring og langrenn.

Nasjonalparken Gran Paradiso

Få Oppdateringer på E-post!

Meld deg på nyhetsbrevet nå, og bli oppdatert straks det kommer nye innlegg.

Solo Italia vil aldri gi bort, bytte eller selge din e-postadresse til andre.
Du kan melde deg av listen når som helst.

Abboner på RSS-strøm

Du burde også lese om:
hitsTraveltop sitesPopulre norske bloggerBlopp.no